Pui intreg la cuptor cu Linte neagra si Mazare calite in Unt
Un fel de Pui la Rotisor

Pui intreg la cuptor cu Linte neagra si Mazare calite in Unt

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru Puiul intreg
Carne de Pui
3 Linguri Ulei de Masline
Zeama de la 1 Lamaie
1 lingurita Sare
Tava dedesubt
Apa
Pentru Garnitura
1 litru Apa
1 lingurita Sare
2 Cups Mazare
1 litru Apa
1 lingurita Sare
1.5 Cup Linte neagra
1 Lingura Unt
4 fire Patrunjel

Ingrediente

  • Pentru Puiul intreg

  • Tava dedesubt

  • Pentru Garnitura

Descriere Reteta

Poti sa imiti un Pui la rotisor facand Puiul in cuptor sub grill si pus direct pe gratarul cuptorului, nu in tava.

Folosesti totusi o tava, dedesubt, in care pui Apa si in care sa se scurga sucurile de la Pui in timpul gatitului. Punand Apa in tava, o vei curata mai usor. Dar Apa va mai avea un rol: va crea aburi, iar aburii vor face pielea crocanta.

Iti recomand sa cumperi Pui intreg special de rotisor – numit Pui Grill, care e strans cu sfoara si care il ajuta sa-si pastreze forma compacta. Acest lucru e util chiar daca nu il invarti – ca la rotisor – in cuptor.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru aceasta Reteta ONLINE:

Pui   Ulei masline   Lamaie   Unt   Mazare online   Patrunjel

Preparare

1
Done

Porneste cuptorul si pregateste Puiul

Da drumul la cuptor la 190 C si introdu o tava cu Apa pe nivelul de jos. Poti folosi tava mare a cuptorului pentru asta.

Stoarce o Lamaie si amesteca zeama cu 3 Linguri de Ulei si o lingurita de Sare. Varsa amestecul peste Puiul intreg si maseaza toata suprafata lui cu el.

2
Done
60 min.

Pui la cuptor

Pune Puiul in cuptor direct pe gratar, sub grill. Va sta acolo cam 1 ora si e bine sa-ti pui timer-ul, sa nu uiti de el.

3
Done

Mazare si Linte

Dupa jumatate de ora apuca-te de pregatit legumele, asta pentru a fi gata cu totul in acelasi timp.

E bine sa pui Mazarea la fiert separat de Linte, mai ales daca folosesti Linte neagra. Aceasta coloreaza bine Apa si ar inchide Mazarea la culoare.

Asadar, pune 2 vase cu Apa si Sare la fiert. Pune Lintea si Mazarea sa fiarba vreo 15 - 20 de minute.

4
Done

Caleste

Dupa ce au fiert, scurge Apa si pune-le intr-o tigaie. Aseaza tigaia pe un foc mediu si pune o Lingura de Unt peste legume. Amesteca-le impreuna pana se topeste Untul si apoi presara Sare. Mai amesteca-le o data si mai lasa-le 1 minut pe foc.

Stinge focul si pune un capac la tigaie.

5
Done

Pe platou

Verifica daca Puiul este bine gatit si daca da, scoate-l afara pe un platou. De jur-imprejur aseaza legumele calite si presara Patrunjel proaspat tocat.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Nearly everyone wants at least one outstanding meal a day.Duncan Hines

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: