Reteta amestec de Ierburi italienesti
Busuioc, Oregano, Rozmarin, Cimbrisor, Tarhon, Patrunjel

Reteta amestec de Ierburi italienesti

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

De baza
2 Linguri Busuioc
2 Linguri Oregano
2 Linguri Rozmarin
2 Linguri Cimbrisor
2 Linguri Tarhon
2 Linguri Patrunjel
Optional
1 Lingura Maghiran
1 Lingura Salvie
1 Lingura Cimbru
1 Lingura Menta
Retete cu Ierburi italienesti
Ierburi italienesti
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • De baza

  • Optional

  • Retete cu Ierburi italienesti

Descriere Reteta

M-am indragostit de mixul de Ierburi italienesti si de Ierburile de Provence (Reteta) acum vreo 3 ani si de-atunci nu lipsesc din Bucatarie! Folosesc des ierburi uscate, separat – Oregano, Tarhon, Rozmarin si minunatul Thyme, dar ca un shortcut Mix-urile astea sunt minunate!

Le folosesc la Salate si la Friptura, in Sosuri si pe Crackers, mai ales atunci cand ma grabesc sau cand n-am inspiratie.

Ca sa-mi conving prietenele ca e foarte practic si gustos un astfel de mix, le ung o felie de Paine cu Unt si presar ierburile deasupra. Mirosul te intampina inainte sa musti din felia de Paine si de aceea zici Mmm… ca-n reclamele – din pacate – nereusite la mancare, inainte de a gusta! :)) Sau poate gresesc eu si reclamele alea sunt reusite, iar iaurtul ala din lingura din care urmeaza a fi gustat, chiar miroase a Ierburi italienesti sau Ierburi de Provence!

Nu stiu daca te-am convins si pe tine doar povestind, dar daca da… you’ll thank me later! Merita sa-l ai aproape, fie ca-l faci de la zero, fie ca-l cumperi gata facut.

Mixul care mi-a creat mie dependenta este cel in borcan mare, de la Delhaize. Incantata de el, l-am cumparat apoi ca shortcut util in bucatarie pentru mama si matusi, prietene si prieteni.

Marius? Ramona! Il mai folositi?

Am observat atunci cand vroiam sa-l cumpar pentru ei ca nu-l gasesc tot timpul si nu e nici in toate magazinele Mega Image, dar ce bine!, il gasesc mereu online:

Amestecul il mai gasesti de cumparat si in hipermarket-uri sau il poti comanda online de la alte branduri pe care ti le recomand. Asta daca vrei sa-l incerci inainte de a-l face!

Preparare

1
Done

Amestec

Cumpara ierburile si frunzele uscate pe care nu le ai deja. Poti jongla cu ingredientele, insa iti recomand sa nu sari peste cele de baza. O recomandare speciala am pentru Cimbrisor si Tarhon.

Amesteca-le intr-un bol de sticla incapator, pana omogenizezi amestecul. Nu-i adauga Sare, pentru ca uneori nu e nevoie de ea. O adaugi oricum in mancare.

2
Done

Macina-le

Macina amestecul in mai multe transe in masina de macinat cafea sau in blender, doar pulsand de cateva ori.

3
Done

Depozitare

Depoziteaza amestecul intr-un borcan ce se inchide bine. Ideal ar fi unul care are si o sita sau rasnita pentru presarat, ca cel de aici: Borcan rasnita ceramica.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

3 Comentarii Ascunde Commentariile

Le folosesc cu drag si mi le prepar singura cu unele plante cultivate de mine: rozmarin, tarhon, busuioc, dafin, cimbru coriandru. Sunt bio, le usuc, le macin si ador mireasma lor. Fara suparare, dar in supermarket poate au o vechime…

Scrie un Comentariu

If you're afraid of butter, use cream.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: