Ingrediente
-
De baza
-
2 Linguri Busuioc
-
2 Linguri Oregano
-
2 Linguri Rozmarin
-
2 Linguri Cimbrisor
-
2 Linguri Tarhon
-
2 Linguri Patrunjel
-
Optional
-
1 Lingura Maghiran
-
1 Lingura Salvie
-
1 Lingura Cimbru
-
1 Lingura Menta
-
Retete cu Ierburi italienesti
-
Ierburi italienesti
Descriere Reteta
M-am indragostit de mixul de Ierburi italienesti si de Ierburile de Provence (Reteta) acum vreo 3 ani si de-atunci nu lipsesc din Bucatarie! Folosesc des ierburi uscate, separat – Oregano, Tarhon, Rozmarin si minunatul Thyme, dar ca un shortcut Mix-urile astea sunt minunate!
Le folosesc la Salate si la Friptura, in Sosuri si pe Crackers, mai ales atunci cand ma grabesc sau cand n-am inspiratie.
Ca sa-mi conving prietenele ca e foarte practic si gustos un astfel de mix, le ung o felie de Paine cu Unt si presar ierburile deasupra. Mirosul te intampina inainte sa musti din felia de Paine si de aceea zici Mmm… ca-n reclamele – din pacate – nereusite la mancare, inainte de a gusta! :)) Sau poate gresesc eu si reclamele alea sunt reusite, iar iaurtul ala din lingura din care urmeaza a fi gustat, chiar miroase a Ierburi italienesti sau Ierburi de Provence!
Nu stiu daca te-am convins si pe tine doar povestind, dar daca da… you’ll thank me later! Merita sa-l ai aproape, fie ca-l faci de la zero, fie ca-l cumperi gata facut.
Mixul care mi-a creat mie dependenta este cel in borcan mare, de la Delhaize. Incantata de el, l-am cumparat apoi ca shortcut util in bucatarie pentru mama si matusi, prietene si prieteni.
Marius? Ramona! Il mai folositi?
Am observat atunci cand vroiam sa-l cumpar pentru ei ca nu-l gasesc tot timpul si nu e nici in toate magazinele Mega Image, dar ce bine!, il gasesc mereu online:
Amestecul il mai gasesti de cumparat si in hipermarket-uri sau il poti comanda online de la alte branduri pe care ti le recomand. Asta daca vrei sa-l incerci inainte de a-l face!
Preparare
1
Done
|
AmestecCumpara ierburile si frunzele uscate pe care nu le ai deja. Poti jongla cu ingredientele, insa iti recomand sa nu sari peste cele de baza. O recomandare speciala am pentru Cimbrisor si Tarhon. Amesteca-le intr-un bol de sticla incapator, pana omogenizezi amestecul. Nu-i adauga Sare, pentru ca uneori nu e nevoie de ea. O adaugi oricum in mancare. |
2
Done
|
Macina-leMacina amestecul in mai multe transe in masina de macinat cafea sau in blender, doar pulsand de cateva ori. |
3
Done
|
DepozitareDepoziteaza amestecul intr-un borcan ce se inchide bine. Ideal ar fi unul care are si o sita sau rasnita pentru presarat, ca cel de aici: Borcan rasnita ceramica. |
3 Comentarii Ascunde Commentariile
Excelente, mai ales cand le primesti de la cineva drag š
Pai cu drag le-am trimis! Cand ma gandesc in ce perioada fara zambete eram noi… ne-am descurcat chiar bine. š
Le folosesc cu drag si mi le prepar singura cu unele plante cultivate de mine: rozmarin, tarhon, busuioc, dafin, cimbru coriandru. Sunt bio, le usuc, le macin si ador mireasma lor. Fara suparare, dar in supermarket poate au o vechime…