Ingrediente
-
200 g Unt
-
130 g Zahar
-
100 g Zahar brun
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 buc. Oua
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
240 ml Lapte
-
250 g Faina Integrala
-
Optiuni
-
Stafide
-
Merisoare
-
Afine
-
Nuca
-
Alune
-
Ciocolata
-
Tools
-
Tava 12 briose
-
Cosulete briose
Descriere Reteta
Pentru Micul dejun sau pentru Brunch merg mereu niste Muffins din Faina intregrala, mai ales daca preferi, ca noi, o gustare dulce de dimineata.
Briosele astea se pot manca calde cu Unt sau cu Miere, sau le poti adauga Fructe uscate, Nuca sau Ciocolata daca vrei sa fie mai consistente si numai bune de luat la pachet.
Se fac usor si rapid, iar o idee buna este sa faci aluatul seara si sa il lasi in frigider, iar dimineata sa coci muffins in 20 de minute. Insist pe idee pentru ca sunt delicioase calde!
Si daca iti comanzi ingredientele ONLINE ai mai mult timp pentru tine!
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca bine cu mixerul Untul, Zaharul, Zaharul brun si Bicarbonatul. Bate in alt vas Ouale cu putina Sare si cu extractul de Vanilie. Adauga aici Laptele si treptat Faina. Nu amesteca prea mult! Acum combina cele 2 amestecuri. Poti tine aluatul la frigider pana a doua zi, daca vrei sa ai muffins calde la prima ora. |
2
Done
20 min.
|
La cuptorIncalzeste cuptorul la 190 C. Pregateste tava cu hartiile speciale si toarna amestecul in forme. Baga tava in cuptor pentru 20 de minute. |
3
Done
|
ServesteServeste muffins calde din cuptor! Ei, nu chiar imediat, dar ai prins ideea! |