Ingrediente
-
2 Lingura Cumin
-
1 Lingura Cardamon
-
1 Lingura Coriandru
-
1 Lingura Piper
-
2 lingurite Scortisoara
-
2 lingurite Anason
-
1 lingurita Cuisoare
-
1 lingurita Nucsoara
-
Retete cu Garam Masala
-
Garam Masala
Descriere Reteta
Garam Masala este un condiment piperat si aromat in acelasi timp, cu o nota dominanta data de Cumin, Cardamon, Cuisoare si Piper. Este folosit in Bucataria Indiana in curry-uri de tot felul si chiar si adaugat in Iaurt. Vara-miu zice ca n-ai cum sa faci un Butter Chicken bun fara Garam Masala!
Ca sa-ti faci amestecul, aduna ingredientele si macina-le impreuna, cu doar 2 – 3 pulsuri de robot. Apoi depoziteaza-l intr-un borcan. Sau daca vrei, il poti cumpara online din diferite magazine.
Recunosc ca eu inca nu am facut mix-ul asta de la zero, dar cand se va termina continutul acelei cutii metalice pline de povesti cu Garam Masala…, il voi face. Iar Reteta ma va astepta aici.^^
Pentru o varianta de condimente indiene mai putin piperate si mai blande in miros si aroma, vezi Reteta Indian Spice.