Ingrediente
-
Pentru Piscoti
-
24 buc. Piscoturi
-
6 Espresso
-
3 lingurite Amaretto
-
3 lingurite Zahar
-
Pentru Crema
-
250 g Mascarpone
-
200 g Zahar
-
3 buc. Galbenus
-
Pentru ornat
-
50 g Cacao
-
10 g Zahar pudra
-
Tools
-
Espressor (optional)
-
Vas termorezistent
-
Oala pentru baie de aburi
-
Strecuratoare
Descriere Reteta
Un tort adevarat Tiramisu are gust de migdale de la Amaretto, care mie mi-aduce aminte de sarbatorile de iarna… si contine cafea concentrata, cum numai un Espresso de la espresor poate fi.
Ei bine, eu am folosit Reteta asta cu un anumit scop, in seara de Revelion: Sa tina treaza si vioaie si lumea care nu bea cafea sau espresso. Si… a functionat! Dar nici nu avea cum sa nu functioneze, tortul a iesit atat de bun, incat s-au cerut portii duble! Haha.
Daca ai si tu scopurile tale sau pur si simplu vrei ca si prajitura ta sa aibe un efect „Wow!”, foloseste sablonul cu litere TIRAMISU! Printeaza-l, decupeaza-l si cerne zahar pudra peste sablonul pus pe tort inainte de a-l servi. Wow, ha?
Si cumpara-ti ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Pregateste 6 Espresso sau o Cafea tarePregateste Cafeaua - iar asta dureaza ceva, chiar si la espresor - trebuie 6 x Espresso sau o Cafea tare cu acelasi volum. In cafea adauga 3 lingurite de Zahar si 3 de Amaretto si amesteca bine. Lasa-le la racit cateva minute pana pregatesti crema. |
2
Done
|
Crema cu MascarponePune o oala cu Apa pe foc pentru baie de aburi si las-o sa fiarba. Intre timp, intr-un vas termorezistent, amesteca Galbenusurile cu Zaharul. Pune-le pe foc peste baie de aburi cateva minute, amestecand cu o spatula in tot acest timp. Nu trebuie sa stea mult pe foc, atat cat sa nu ramana Ouale chiar crude. Stinge focul si pune vasul cu Galbenusuri deoparte, sa se raceasca, 5 minute. Adauga in vas branza Mascarpone si amesteca pana devine o crema omogena. Pregateste farfuria pe care vrei sa montezi tortul. |
3
Done
|
Primul strat: 1/2 Piscoti + 1/2 CremaIntr-un alt vas adanc in care vei inmuia Piscotii, toarna Cafeaua. In prima faza te ocupi doar de primul strat de Piscoti, adica 12 bucati. Ia pe rand cate-un Piscot si inmoaie-l in Cafea - doar cate 2 secunde pe fiecare parte! Daca ii inmoi prea mult, se vor rupe! Si direct din vasul cu Cafea, aseaza Piscotii pe farfuria pregatita. Daca faci tortul patrat, ca mine, pune un rand de 6 si in continuare iar 6. Apoi toarna jumatate din Crema peste Piscoti si intinde-o cu un cutit plat pe toata suprafata. |
4
Done
|
Al doilea strat: 1/2 Piscoti + 1/2 Crema |
5
Done
|
DecorareSi acum la final, ne jucam cu Cacao-a. Ei bine, chiar daca nu vrei, o sa presari Cacao si pe platou si pe masa, pentru ca altfel nici n-ai cum! Deci atentie unde vrei sa faci mizerie! Presara Cacao usor pe toata suprafata de sus a tortului, cu ajutorul unei strecuratori (chiar si de ceai). Incearca ca stratul de Cacao sa fie cat mai uniform. Apoi pune tortul in frigider pentru cel putin 30 de minute. |
6
Done
|
The final touch! |