Reteta originala de Tort Tiramisu, cu Amaretto si Espresso + Sablon
Tiramisu before you go-go...

Reteta originala de Tort Tiramisu, cu Amaretto si Espresso + Sablon

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru Piscoti
24 buc. Piscoturi
6 Espresso
3 lingurite Amaretto
3 lingurite Zahar
Pentru Crema
250 g Mascarpone
200 g Zahar
3 buc. Galbenus
Pentru ornat
50 g Cacao
10 g Zahar pudra
Tools
Espressor (optional)
Vas termorezistent
Oala pentru baie de aburi
Strecuratoare

Ingrediente

  • Pentru Piscoti

  • Pentru Crema

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Un tort adevarat Tiramisu are gust de migdale de la Amaretto, care mie mi-aduce aminte de sarbatorile de iarna… si contine cafea concentrata, cum numai un Espresso de la espresor poate fi.

Ei bine, eu am folosit Reteta asta cu un anumit scop, in seara de Revelion: Sa tina treaza si vioaie si lumea care nu bea cafea sau espresso. Si… a functionat! Dar nici nu avea cum sa nu functioneze, tortul a iesit atat de bun, incat s-au cerut portii duble! Haha.

Daca ai si tu scopurile tale sau pur si simplu vrei ca si prajitura ta sa aibe un efect „Wow!”, foloseste sablonul cu litere TIRAMISU! Printeaza-l, decupeaza-l si cerne zahar pudra peste sablonul pus pe tort inainte de a-l servi. Wow, ha?

Sablon litere Tiramisu

Si cumpara-ti ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Piscoturi online   Cafea online   Amaretto online   Zahar   Mascarpone online   Oua   Cacao VAN   Zahar pudra  

Preparare

1
Done

Pregateste 6 Espresso sau o Cafea tare

Pregateste Cafeaua - iar asta dureaza ceva, chiar si la espresor - trebuie 6 x Espresso sau o Cafea tare cu acelasi volum. In cafea adauga 3 lingurite de Zahar si 3 de Amaretto si amesteca bine. Lasa-le la racit cateva minute pana pregatesti crema.

2
Done

Crema cu Mascarpone

Pune o oala cu Apa pe foc pentru baie de aburi si las-o sa fiarba. Intre timp, intr-un vas termorezistent, amesteca Galbenusurile cu Zaharul. Pune-le pe foc peste baie de aburi cateva minute, amestecand cu o spatula in tot acest timp. Nu trebuie sa stea mult pe foc, atat cat sa nu ramana Ouale chiar crude. Stinge focul si pune vasul cu Galbenusuri deoparte, sa se raceasca, 5 minute.

Adauga in vas branza Mascarpone si amesteca pana devine o crema omogena.

Pregateste farfuria pe care vrei sa montezi tortul.

3
Done

Primul strat: 1/2 Piscoti + 1/2 Crema

Intr-un alt vas adanc in care vei inmuia Piscotii, toarna Cafeaua. In prima faza te ocupi doar de primul strat de Piscoti, adica 12 bucati. Ia pe rand cate-un Piscot si inmoaie-l in Cafea - doar cate 2 secunde pe fiecare parte! Daca ii inmoi prea mult, se vor rupe! Si direct din vasul cu Cafea, aseaza Piscotii pe farfuria pregatita. Daca faci tortul patrat, ca mine, pune un rand de 6 si in continuare iar 6.

Apoi toarna jumatate din Crema peste Piscoti si intinde-o cu un cutit plat pe toata suprafata.

4
Done

Al doilea strat: 1/2 Piscoti + 1/2 Crema

Continua la fel si cu a doua tura: inmoaie Piscotii in cafea, aliniaza-i pe tort - de data asta pune-i in cealalta directie, ca in poza - si torna restul de Crema deasupra, modeland-o.

5
Done

Decorare

Si acum la final, ne jucam cu Cacao-a. Ei bine, chiar daca nu vrei, o sa presari Cacao si pe platou si pe masa, pentru ca altfel nici n-ai cum! Deci atentie unde vrei sa faci mizerie!

Presara Cacao usor pe toata suprafata de sus a tortului, cu ajutorul unei strecuratori (chiar si de ceai). Incearca ca stratul de Cacao sa fie cat mai uniform. Apoi pune tortul in frigider pentru cel putin 30 de minute.

6
Done

The final touch!

Inainte de a-l servi, pentru un aspect interesant, poti presara pe tort Zahar pudra in diferite forme (foloseste formele de biscuiti). Sau poti folosi sablonul meu cu scris - ai link la sablon in Descriere!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Now, are we going to measure or are we going to cook?Frances Mayes
Under the Tuscan Sun

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: