Reteta Pricomigdale din Retetarul Cofetarului

Reteta Pricomigdale din Retetarul Cofetarului

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
250 g Migdale
200 g Zahar
5 buc. Albus
30 g Faina
1 lingurita Extract de Vanilie
3 lingurite Esenta de Migdale
1 lingurita Zahar pudra
SAU FOLOSESTE
200 g Faina de Migdale
TOOLS
Rasnita
Tava
Hartie de copt

Ingrediente

  • SAU FOLOSESTE

  • TOOLS

Descriere Reteta

Intr-o seara, in timp ce rontaiam niste Pricomigdale cumparate – atat de bune incat nu ma mai puteam opri din rontait, primesc un mesaj de la cineva care imi cerea, printre altele, si Reteta de Pricomigdale! Era vorba de Retete din Retetarul de cofetarie, carte despre care am scris aici: Am in mana o comoara.

Am luat aceasta coincidenta ca pe un semn, semn ca trebuie sa trec la treaba si sa-mi fac si eu Pricomigdalele mele, daca tot imi plac atat de mult. Ma si gandeam cum ar fi aceste Pricomigdale de casa, scoase calde din cuptor…

Pentru un gust autentic am hotarat ca voi folosi Migdale macinate in loc de Faina de Migdale sau Nuci macinate si voi adauga si Esenta de Migdale. M-am uitat in Retetar si am realizat ca trebuie sa convertesc cantitatile industriale in niste ingrediente cat pentru o tava de fursecuri. Asa ca la ingrediente gasesti adaptarea Retetei, iar mai jos poti vedea si Reteta originala – compusa de fapt din 2 Retete din Retetar:

Reteta cofetarie Pricomigdale nuciReteta cofetarie Pricomigdale migdale

Dupa ce am citit cum se fac, am pornit curajoasa in noua aventura, pentru ca pare mai usor sa obtii niste Pricomigdale reusite decat niste Macarons cu guler frumos, nu?

Fata de Reteta originala am facut urmatoarele modificari: am scazut din cantitatea de Zahar care trebuia sa fie 300 g la 200 g, nu le-am copt cu cuptorul intre-deschis, nu am folosit un pos cu dui, ci doar o lingurita si nu a fost nevoie de Apa in tava, hartia de copt si-a facut treaba bine, ca de obicei. Ah, iar temperatura si timpul pentru cuptor le-am ghicit, temperatura am asociat-o cu una putin mai mare decat pentru bezele, iar timpul… am stat cu ochii pe Pricomigdale pana au fost gata, dupa culoare si miros. : )

Daca alegi sa folosesti tot Migdale in loc de Faina gata facuta, citeste mai pe larg aici Cum sa scapi rapid de coaja de Migdale sau Cum sa faci Faina din Migdale. Din 250 g de Migdale crude am obtinut cam 200 g de Faina de Migdale.

• • •

Ti-am facut pofta cu Pricomigdalele de casa? Fa-ti planul si cumpara-ti ONLINE ingredientele de care ai nevoie:

Migdale crude   Zahar   Faina   Oua   Faina de migdale   Zahar pudra   Esenta de migdale   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Pe foc

Amesteca Faina de Migdale, Zaharul si Albusurile intr-o tigaie pe care o pui pe un foc mic. Amesteca incontinuu cateva minute pana ies aburi din compozitie.

2
Done

Aluat

Ia tigaia de pe foc si adauga Faina si Esentele, amestecand bine pana la omogenizare.

3
Done

In tava

Pregateste o tava cu hartie de copt si cu o lingurita toarna gramajoare de aluat in tava, cu putin spatiu intre ele. Presara Zahar pudra deasupra, pentru un luciu tipic de Pricomigdale.

E adevarat ca am zis ca vreau sa fac doar o tava de Pricomigdale, dar n-am ales cea mai mare tava a mea pentru ele. Asa ca nu au incaput toate si a trebuit sa apelez si la o a doua tava mai mica. Ca idee, mi-au iesit 27 de Pricomigdale mai mici sau mai mari.

4
Done
40 min.

In cuptor

Baga tava in cuptor pentru aprox. 40 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Cakes are like books: There are new ones you want to read and old favorites you want to reread.Ellen Rose

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: