Sarlota din Fulgi de Cocos
O surpriza placuta

Sarlota din Fulgi de Cocos

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 Cup Nuca de Cocos Proaspata
2 Cups Lapte
3 Linguri Amidon
2 Linguri Zahar
1 praf de Sare
1 lingurita Extract de Vanilie
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Ideea sa fac Sarlota cu Nuca de Cocos mi-a venit cand m-am ocupat prima data de o Nuca proaspata, de la zero. De la ciocanit cu ciocanu’, scos coaja groasa cu o surubelnita :)), decojit cu greu coaja subtire maro si ras Nuca de zor. Un proces destul de lung, dar pe care l-am parcurs cu entuziasm! Pentru ca Nuca de Cocos e foarte buna proaspat rasa – e umeda si aromata, nu vroiam s-o pun la pastrat, ci imi doream sa o folosesc in cat mai multe feluri. Nu, n-am facut Lapte de Cocos din ea, dar cand voi face, va anunt!

Nu stiam daca o sa-mi iasa Sarlota si nu stiam nici daca se va pastra gustul, asa ca am adaugat si putina Vanilie, ca back-up. Sarlota a iesit si a fost foarte buna la gust, fara sa-i adaugam dulceata sau altceva.

Portiile sunt mici, exact cat o briosa. Am turnat compozitia in 6 forme de briose din silicon. Daca vrei, poti pune pudding-ul in 3 forme mai mari sau sa maresti cantitatea si sa faci 4 portii mari. Daca o faci din Nuca de Cocos uscata, pune mai mult Lapte, sa compensezi lipsa umiditatii.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Nuca Cocos online   Fulgi de cocos online   Lapte   Amidon alimentar   Zahar   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Amesteca ingredientele

Intr-un vas gata de pus pe foc amesteca ingredientele. Incepe cu cele uscate: Amidonul, Zaharul si Sarea. Apoi adauga Laptele treptat, amestecand incontinuu. La sfarsit incorporeaza Nuca de Cocos si Vanilia.

2
Done

Pe foc

Pune vasul pe un foc mic si ai grija sa amesteci pudding-ul de cand incepe sa fiarba, pana la sfarsit. Trebuie sa fiarba inabusit, pe acel foc mic. Asta va dura cam 10 minute, iar la final vei avea o sarlota cu textura de sarlota. :)

3
Done

Toarna in forme

Toarna compozitia in forme de silicon sau in castroane si lasa-le la racit, cel putin 30 de minute. Daca ai folosit forme de silicon, rastoarna sarlotele din forme pe farfurii.

Serveste-le cu sos de ciocolata, dulceata, migdale si nuci sau simple.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Food, a French man told me once, is the first wealth. Grow it right, and you feel insanely rich, no matter what you own.Kristin Kimball

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: