Ingrediente
-
1 Cup Nuca de Cocos / Proaspata
-
2 Cups Lapte
-
3 Linguri Amidon
-
2 Linguri Zahar
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Extract de Vanilie
Descriere Reteta
Ideea sa fac Sarlota cu Nuca de Cocos mi-a venit cand m-am ocupat prima data de o Nuca proaspata, de la zero. De la ciocanit cu ciocanu’, scos coaja groasa cu o surubelnita :)), decojit cu greu coaja subtire maro si ras Nuca de zor. Un proces destul de lung, dar pe care l-am parcurs cu entuziasm! Pentru ca Nuca de Cocos e foarte buna proaspat rasa – e umeda si aromata, nu vroiam s-o pun la pastrat, ci imi doream sa o folosesc in cat mai multe feluri. Nu, n-am facut Lapte de Cocos din ea, dar cand voi face, va anunt!
Nu stiam daca o sa-mi iasa Sarlota si nu stiam nici daca se va pastra gustul, asa ca am adaugat si putina Vanilie, ca back-up. Sarlota a iesit si a fost foarte buna la gust, fara sa-i adaugam dulceata sau altceva.
Portiile sunt mici, exact cat o briosa. Am turnat compozitia in 6 forme de briose din silicon. Daca vrei, poti pune pudding-ul in 3 forme mai mari sau sa maresti cantitatea si sa faci 4 portii mari. Daca o faci din Nuca de Cocos uscata, pune mai mult Lapte, sa compensezi lipsa umiditatii.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Amesteca ingredienteleIntr-un vas gata de pus pe foc amesteca ingredientele. Incepe cu cele uscate: Amidonul, Zaharul si Sarea. Apoi adauga Laptele treptat, amestecand incontinuu. La sfarsit incorporeaza Nuca de Cocos si Vanilia. |
2
Done
|
Pe focPune vasul pe un foc mic si ai grija sa amesteci pudding-ul de cand incepe sa fiarba, pana la sfarsit. Trebuie sa fiarba inabusit, pe acel foc mic. Asta va dura cam 10 minute, iar la final vei avea o sarlota cu textura de sarlota. :) |
3
Done
|
Toarna in formeToarna compozitia in forme de silicon sau in castroane si lasa-le la racit, cel putin 30 de minute. Daca ai folosit forme de silicon, rastoarna sarlotele din forme pe farfurii. Serveste-le cu sos de ciocolata, dulceata, migdale si nuci sau simple. |