Ingrediente
-
1/3 Grenadine
-
1/3 Lichior de Cocos
-
1/3 Jagermeister
-
Tools
-
Pahar shot
-
Lingurita
Descriere Reteta
Intr-o dimineata de duminica, mi-a continuat starea de creatie din noaptea trecuta si aveam chef sa creez ceva. Voiam de mult sa incerc sa fac un shot in straturi. Hai sa facem iar arta!
Maro.
Alb.
Rosu.
Si chiar o sa stea una peste alta?
Da! Stiam ca nu e usor, dar nu stiam cat e de greu.
L-am numit dupa poezia mea „Totul este in reluare, dar asta e prea rapid” din 2016. Si dupa ce il bei, cam totul o sa fie in reluare, cred. Si probabil daca il dai pe gat ca pe orice alt shot, reluarea va fi prea rapida :)…
Am ales Jägermeister pentru culoarea frumoasa, la gust nu-mi place. Dar mama mi-a zis ca la straturi smecheria e gustul pe care trebuie sa-l ai mereu in the back of the head, nu conteaza doar culorile si sa arate bine, ci si combinatia. Impreuna cu lichiorul de cocos si cu gustul tare de rodie, Jäger e imbratisat de dulce, deci a meritat compromisul.
Totul este in reluare, dar asta e prea rapid
si stau si STOP si daca ma opresc acum
dar cum sa ma opresc sa mai gust al nebuniei parfum?
ca ma innec cu el si el cu mine, din pacate
si parca toate mintile linistite au fost luate.
de Ana Nicolescu
Preparare
1
Done
|
Prima strofa : Grenadine"poti sa-mi explici, te rog, de ce totul trebuie sa aiba sens?" Toarna siropul de Grenadine pana la primul sfert din paharelul de shot. Primul strat il poti pune fara grija! |
2
Done
|
A doua strofa : Liquor"...dar cum sa ma opresc sa mai gust al nebuniei parfum?" Aici incepe tehnica. Tip: Un picurator din metal te ajuta mult. |
3
Done
|
A treia strofa : Jägermeister"...incerc sa ma prind de luna, dar vezi? devin particula de vant." Ultimul strat e cel mai rewarding de turnat. Tine lingurita cu varful in bautura si toarna Jäger-ul la fel de incet ca pe lichior. You should drink it with a straw to enjoy it slowly! O sa simti toate gusturile de jos in sus. |