Ingrediente
-
100 g Smantana
-
1 Galbenus
-
1 polonic de Ciorba fierbinte
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
Descriere Reteta
Este un sos acrisor ce poti sa-l folosesti la Ciorba de Perisoare, dar si la alte Ciorbe pe care vrei sa le acresti. Nu il turna in Ciorba din oala, ci doar in farfuria de Ciorba inainte de a servi masa.
Se face foarte simplu, doar ca trebuie sa ai grija sa gatesti Oul un pic.
Amesteca intr-un castronel Galbenusul cu 1 lingurita de Smantana, peste care toarna 1 polonic de Ciorba fierbinte. Amesteca repede si freaca bine sosul pentru a gati Galbenusul crud in fierbinteala de la Ciorba.
Galbenusul iti ramane daca faci Perisoarele pentru Ciorba doar cu Albus. Daca vrei sa folosesti un Ou intreg la sos, amesteca direct Oul batut cu 1 polonic de Ciorba.
Pune si restul de Smantana in castron, amesteca, si la sfarsit stoarce Zeama de Lamaie deasupra, atat cat doresti.
Daca vrei, pune-i si putina Sare si Condimente, dar sosul va drege o Ciorba care presupunem ca are destula Sare si destule Condimente. Daca folosesti sosul la alt fel de mancare, atunci vei simti nevoia sa le adaugi, totusi.
Cumpara-ti ingredientele pentru Sos ONLINE: