Sos alb fara Faina, din Ricotta, Mozzarella, Parmezan, Patrunjel si Busuioc
Pentru Paste sau Lasagna si ca Dip pentru Crackers si Crips Bread

Sos alb fara Faina, din Ricotta, Mozzarella, Parmezan, Patrunjel si Busuioc

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
250 g Branza Ricotta + Zer
200 g Mozzarella + Zer
40 g Parmigiano-Reggiano
1 legatura Patrunjel
4 fire Busuioc
1/4 lingurita Sare
1 praf de Piper
Pentru Dip sau Salata
2 Linguri Lapte
Pentru Lasagna si Cannelloni
2 Oua
Pentru un Sos gros
0.5 Cup Sos Bechamel
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru Dip sau Salata

  • Pentru Lasagna si Cannelloni

  • Pentru un Sos gros

Descriere Reteta

Este un sos din Branzeturi albe nesarate, cu Parmezan sarat, si facut fara sa aibe la baza sosul Bechamel, dar il poate avea. La fel ca sosul Bechamel, el poate fi folosit ca sos de sine-statator sau ca sos de baza cu optiuni diverse.

Pentru un sos mai subtire lungeste-l cu Lapte, pentru un sos mai consistent adauga-i Oua si pentru un sos mai gros adauga-i Faina sau incepe-l cu Bechamel.

Sosul de baza nu trebuie gatit, pur si simplu amesteca toate ingredientele. Daca il faci cu Oua sau cu Faina, pune-l 5 – 8 minute pe un foc mediu si amesteca incontinuu.

Poate fi folosit ca umplutura pentru Cannelloni sau Lasagna (Reteta rapida), ca sos pentru Paste, ca dressing pentru Salata, ca sos pentru Lipii, Tortilla si Crisp bread, ca sos pentru Cartofi natur sau pentru alte idei in bucatarie, atunci cand vrei sa imbogatesti un fel de mancare.

• • •

Economiseste timp si comanda-ti ingredientele ONLINE:

Branza Ricotta   Branza Mozzarella   Parmezan   Patrunjel   Piper negru   Oua

Preparare

1
Done

Sos gros

Pentru un sos gros incepe cu Bechamel, un sos din cate 2 Linguri de Unt si Faina pus pe foc si lungit cu 4 Linguri de Lapte. Apoi adauga branzeturile si condimentele si mai lasa-le 1 minut pe foc. La sfarsit pune Verdeata.

2
Done

Sos Lasagna

La sosul de Lasagna incepe cu branzeturile puse pe foc pana se topesc un pic, apoi adauga cele 2 Oua si amesteca viguros pentru 1 - 2 minute. Stinge focul si adauga condimentele si verdeturile.

3
Done

Sos pentru Salata

Amesteca branzeturile cu putin Lapte, apoi condimenteaza si pune frunzele verzi chiar si netocate.

4
Done

Sos tartinabil

Doar amesteci branza cu Busuiocul si Patrunjelul tocate, apoi condimentezi si gata.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Let food be thy medicine and medicine be thy food.Hippocrates

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here