Ingrediente
-
250 g Branza Ricotta / + Zer
-
200 g Mozzarella / + Zer
-
40 g Parmigiano-Reggiano
-
1 legatura Patrunjel
-
4 fire Busuioc
-
1/4 lingurita Sare
-
1 praf de Piper
-
Pentru Dip sau Salata
-
2 Linguri Lapte
-
Pentru Lasagna si Cannelloni
-
2 Oua
-
Pentru un Sos gros
-
0.5 Cup Sos Bechamel
Descriere Reteta
Este un sos din Branzeturi albe nesarate, cu Parmezan sarat, si facut fara sa aibe la baza sosul Bechamel, dar il poate avea. La fel ca sosul Bechamel, el poate fi folosit ca sos de sine-statator sau ca sos de baza cu optiuni diverse.
Pentru un sos mai subtire lungeste-l cu Lapte, pentru un sos mai consistent adauga-i Oua si pentru un sos mai gros adauga-i Faina sau incepe-l cu Bechamel.
Sosul de baza nu trebuie gatit, pur si simplu amesteca toate ingredientele. Daca il faci cu Oua sau cu Faina, pune-l 5 – 8 minute pe un foc mediu si amesteca incontinuu.
Poate fi folosit ca umplutura pentru Cannelloni sau Lasagna (Reteta rapida), ca sos pentru Paste, ca dressing pentru Salata, ca sos pentru Lipii, Tortilla si Crisp bread, ca sos pentru Cartofi natur sau pentru alte idei in bucatarie, atunci cand vrei sa imbogatesti un fel de mancare.
Economiseste timp si comanda-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Sos grosPentru un sos gros incepe cu Bechamel, un sos din cate 2 Linguri de Unt si Faina pus pe foc si lungit cu 4 Linguri de Lapte. Apoi adauga branzeturile si condimentele si mai lasa-le 1 minut pe foc. La sfarsit pune Verdeata. |
2
Done
|
Sos LasagnaLa sosul de Lasagna incepe cu branzeturile puse pe foc pana se topesc un pic, apoi adauga cele 2 Oua si amesteca viguros pentru 1 - 2 minute. Stinge focul si adauga condimentele si verdeturile. |
3
Done
|
Sos pentru SalataAmesteca branzeturile cu putin Lapte, apoi condimenteaza si pune frunzele verzi chiar si netocate. |
4
Done
|
Sos tartinabilDoar amesteci branza cu Busuiocul si Patrunjelul tocate, apoi condimentezi si gata. |