Sos de Caramel simplu si rapid, din 3 ingrediente pe care le ai deja!

Sos de Caramel simplu si rapid, din 3 ingrediente pe care le ai deja!

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

200 g Zahar 1 Cup
100 g Unt 1/2 Cup
60 ml Lapte 1/4 Cup
Ca ingredient
Sos Caramel
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Ca ingredient

Descriere Reteta

O varianta usoara de Caramel din ingrediente pe care le ai deja sau oricum sunt la indemana: Zahar + Unt + Lapte. In lista de ingrediente ai cantitatile exacte in grame si la informatii ai volume.

Insist cu Volumele din motive practice, dar si educative, pentru ca oricat de importante sunt Gramele in anumite Retete (nu, nu in toate!), pana la urma e vorba de Volume, de proportia intre Volumul ingredientelor uscate si Volumul celor solide sau umede. Si parca intelegi mai bine ce se intampla in Reteta asta de Caramel topit pe foc si poti s-o ajustezi mai usor dupa nevoi, daca vezi schema Volumelor:

Zahar + Unt + Lapte = 1 Cup + 1/2 Cup + 1/4 Cup

Apropo, 1/2 Cup de Unt echivaleaza cu 113 g, nu 100 de grame rotunjit cum am trecut eu la ingrediente. Dar chiar nu conteaza asta acum. In bucataria practica de-acasa pur si simplu tai Untul din ochi… pe la jumatate din pachetul de 200 de grame, +/-, si e ok.

Si oricum toate Retetele care au gramaj rotunjit, tot ne-exacte sunt! Asta pentru ca la majoritatea chiar nu conteaza sa masori la gram!

Forza Cups! Cana! Sau orice masura cu care te-ai obisnuit tu! Si fa acest Sos Caramel Simplu… cat mai comod!

• • •

Si nu uita! Iti poti cumpara ingredientele ONLINE, daca nu le ai deja:

Unt   Zahar   Lapte

OPTIUNE: Sos Caramel gata-facut:

SOs caramel online

Preparare

1
Done

Topeste Zaharul

Pune intr-o tigaie Zaharul pe un foc mic. Lasa-l sa se topeasca si cand incepe sa formeze mici bulgari de Zahar si sa se inchida la culoare, amesteca cu o spatula pana se dizolva toti bulgarii de Zahar. Rezista tentatiei si nu-l aduce acum la culoarea maro de Caramel, el va mai sta pe foc!

2
Done

Untul si... Atentie !

Da focul mai mic si adauga treptat bucati mici de Unt - cu mare Atentie! In momentul asta va incepe sa clocoteasca si sa stropeasca, iar Caramelul fierbinte este maximul de fierbinte pe care il poti realiza in bucatarie! Deci cu rabdare si atentie, incorporezi Untul in Zahar, amestecand circular pana se topeste si Untul. Apoi stinge focul.

3
Done

Adauga Laptele

Cu tigaia luata de pe foc, adauga Laptele rece si amesteca sa se omogenizeze. Toarna compozitie intr-un borcan si lasa-l sa se raceasca de tot, cam o ora.

Vei obtine un Sos de Caramel mai inchis la culoare, dar tot la fel de gros. Si mai la indemana ca cel obisnuit!

Foloseste-l la inghetata, la fructe, la felii de tort, la prajituri sau in Retetele cu ingredient Sos Caramel.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If anyone does not have three minutes in his life to make an omelette, then life is not worth living.Raymond Blanc

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: