Ingrediente
-
200 g Zahar / 1 Cup
-
100 g Unt / 1/2 Cup
-
60 ml Lapte / 1/4 Cup
-
Ca ingredient
-
Sos Caramel
Descriere Reteta
O varianta usoara de Caramel din ingrediente pe care le ai deja sau oricum sunt la indemana: Zahar + Unt + Lapte. In lista de ingrediente ai cantitatile exacte in grame si la informatii ai volume.
Insist cu Volumele din motive practice, dar si educative, pentru ca oricat de importante sunt Gramele in anumite Retete (nu, nu in toate!), pana la urma e vorba de Volume, de proportia intre Volumul ingredientelor uscate si Volumul celor solide sau umede. Si parca intelegi mai bine ce se intampla in Reteta asta de Caramel topit pe foc si poti s-o ajustezi mai usor dupa nevoi, daca vezi schema Volumelor:
Apropo, 1/2 Cup de Unt echivaleaza cu 113 g, nu 100 de grame rotunjit cum am trecut eu la ingrediente. Dar chiar nu conteaza asta acum. In bucataria practica de-acasa pur si simplu tai Untul din ochi… pe la jumatate din pachetul de 200 de grame, +/-, si e ok.
Si oricum toate Retetele care au gramaj rotunjit, tot ne-exacte sunt! Asta pentru ca la majoritatea chiar nu conteaza sa masori la gram!
Forza Cups! Cana! Sau orice masura cu care te-ai obisnuit tu! Si fa acest Sos Caramel Simplu… cat mai comod!
Si nu uita! Iti poti cumpara ingredientele ONLINE, daca nu le ai deja:
OPTIUNE: Sos Caramel gata-facut:
Preparare

1
Done
|
Topeste Zaharul |
2
Done
|
Untul si... Atentie !Da focul mai mic si adauga treptat bucati mici de Unt - cu mare Atentie! In momentul asta va incepe sa clocoteasca si sa stropeasca, iar Caramelul fierbinte este maximul de fierbinte pe care il poti realiza in bucatarie! Deci cu rabdare si atentie, incorporezi Untul in Zahar, amestecand circular pana se topeste si Untul. Apoi stinge focul. |
3
Done
|
Adauga LapteleCu tigaia luata de pe foc, adauga Laptele rece si amesteca sa se omogenizeze. Toarna compozitie intr-un borcan si lasa-l sa se raceasca de tot, cam o ora. Vei obtine un Sos de Caramel mai inchis la culoare, dar tot la fel de gros. Si mai la indemana ca cel obisnuit! Foloseste-l la inghetata, la fructe, la felii de tort, la prajituri sau in Retetele cu ingredient Sos Caramel. |
