Ingrediente
-
400 g Carne tocata
-
1 Cup Pasta de Rosii
-
2 Linguri Oregano
-
1 Ceapa Alba
-
4 catei de Usturoi
-
1 praf de Sare
-
Putin Piper
-
1 Lingura Ulei de Masline
Descriere Reteta
Este un sos pe care eu de multe ori il fac cu Rosii proaspete si foarte coapte, dar am grija sa le scot semintele acrisoare. Coaja nu o scot. Pasta de Rosii are clar un gust mai intens, dar nici Rosiile proaspete n-o sa te dezamageasca.
Nu uita ca-ti poti cumpara ingredientele online, uite cateva exemple:
Preparare
1
Done
|
CalesteIntr-o tigaie incapatoare pune o Lingura de Ulei de masline si pune-o pe un foc mediu. Toaca repede Ceapa si adaug-o si pe ea in tigaie. Marunteste Usturoiul si in tigaie si cu el. Mai invarte tigaia din cand in cand, sa se caleasca uniform. |
2
Done
|
PrajesteCand Ceapa devine translucida varsa si Carnea tocata in tigaie, maruntind-o cu o spatula. Las-o 2 - 3 minute pe-o parte, apoi intoarce toata Carnea pe partea cealalta. Presara Sare si Piper si amesteca. |
3
Done
|
GatesteAcum toarna Pasta de Rosii in tigaie si presara Oregano uscat. Amesteca bine totul si gusta si regleaza de Sare daca e nevoie. Mai lasa-le sa fiarba inabusit impreuna inca 5 minute. Uneori Carnea cumparata gata tocata lasa multa Apa. In cazul asta lasa sosul pe foc pana se evapora toata Apa. |
4
Done
|
FolosesteFoloseste sosul de carne la Paste in general si la Lasagna sau ca Garnitura la... Legume. :)) Glumesc. Adauga-i si alte Legume in timp ce o prepari si obtii o mancarica tare buna. |