Ingrediente
-
2 Cups Sos Bechamel
-
SAU Bechamel simplu
-
3 Linguri Faina
-
3 Linguri Unt
-
500 ml Lapte
-
1 praf de Sare
-
Putin Piper
-
1 Lingura Mustar de Dijon
-
180 g Branza Cheddar
-
40 g Parmigiano-Reggiano
-
1 lingurita Turmeric
Descriere Reteta
Acest sos este folosit de obicei pentru Mac & Cheese. Nu zic Macaroane cu Branza pentru ca te gandesti la altceva, la Paste – de obicei fara Oua + Branza alba, Branza Feta. Asta e un sos cu Branza tare sau Cascaval.
E foarte bun si de tavalit Tortilla sau Crackers in el, ca o Gustare sau ca Appetizer.
Iti poti cumpara ingredientele principale ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteDa pe o razatoare Branza Cheddar si Parmezanul. Pune-le deoparte. |
2
Done
|
Sosul BechamelIntr-o tigaie mare pune Untul la topit. Adauga Faina si amesteca riguros de jur-imprejur pana obtii o pasta, iar Faina s-a gatit. Adauga Laptele treptat si incorporeaza-l in amestecul cu Faina. Pune Sare si Piper cat te lasa inima si amesteca. |
3
Done
|
Sos galbenPune in tigaie si Mustarul si amesteca din nou. Varsa Branza rasa deasupra si invarte-o in tigaie, cu multa rabdare, pana se topeste. Sosul devine lipicios si se ingroasa. La sfarsit presara Turmeric macinat si aprinde culoarea amestecand delicat in sos. |