Ingrediente
-
1 Cup Linte rosie / 200 g
-
1 buc. Cartofi
-
1 buc. Morcovi
-
1 buc. Ceapa Alba
-
800 ml Apa / 1 litru pentru Supa
-
1 lingurita Sare
-
Dupa fierbere
-
4 catei de Usturoi
-
2 lingurite Cimbrisor
-
Optional
-
1 Lingura Drojdie inactiva
Descriere Reteta
Inca n-am gasit o varianta in care Supa de Linte sa arate bine, dar ce mai conteaza! Este foarte gustoasa si satioasa! Si miroase frumos!
In Italia si in Ungaria Lintea este mancata de anul nou, sa aduca Noroc!
Lintea Rosie preferata si pe care o cumpar mereu este cea de la Solaris si o poti cumpara online:
Linte rosie - pentru ca e cea mai gustoasa.
Preparare
1
Done
|
Toaca LegumeleCurata, spala si toaca Cartoful, Ceapa si Morcovul. Curata si toaca si Usturoiul, dar pastreaza-l pentru sfarsit, ii va da Supei o aroma aparte! |
2
Done
20 min.
|
FiebereIntr-o oala mare pune Apa si Sare, adauga Legumele si Lintea rosie. Pune oala pe foc mediu si pune un capac peste oala, mai intr-o parte, in asa fel incat sa poata iesi aburul fierbinte linistit din oala. Eu numesc faza asta Semi-capac. Da focul mai mic daca incepe sa faca bulburuci. Fierbe cam 20 de minute pana se patrund toate legumele. |
3
Done
|
Supa cu aromeDupa ce ai stins focul adauga Usturoiul si Cimbrisorul si pune capacul bine peste oala. Lasa supa la odihna cam 10 minute si apoi ridica capacul si miroase! Asa ceva... ! Bun de tot! |