Tarta de lamaie cu Bezea turcoaz. E voie!
Inspirata din Jamie Magazine Recipe Yearbook - 2014/15

Tarta de lamaie cu Bezea turcoaz. E voie!

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Aluat tarta
250 g + Faina
120 g Unt rece
50 g Zahar pudra
1 praf de Sare
1 buc. Oua
1 Lingura Lapte
Crema de Lamaie
1 Cup Lemon curd
3 Linguri Amidon
1 Cup Apa
sau
1 Cup Apa
3 linguri Amidon
50 g Zahar
3 buc. Lamaie
Coaja de la 3 buc. Lamaie
3 buc. Galbenus
50 g Unt
Bezea
4 buc. Albus
220 g Zahar
3 picaturi Colorant alimentar
Tools
Forme de tarte 15 cm
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Aluat tarta

  • Crema de Lamaie

  • sau

  • Bezea

  • Tools

Descriere Reteta

Aveam de gand de mult sa fac clasica tarta cu Lamaie si Bezea, aveam si cateva notite si cateva linkuri interesante pentru asta. Dar ma asteptau acolo.

In timpul Sarbatorilor de Iarna rugasem un prieten care venea de la Londra sa-mi aduca o Revista Jamie, pentru ca nu aveam asa ceva.^^ Prietenul meu a fost super inspirat si mi-a adus, pe langa Jamie Magazine, si Yearbook-ul revistei – care contine cele mai tari Retete publicate intr-un an. Creme de la creme. Nah lectura pentru vacanta de iarna! M-am pus pe ele.

Dupa ce le-am citit din scoarta-n scoarta, in Yearbook pe la sfarsit, dau de Reteta Lemon curd & Meringue, etichetata ca Popular Pudding. And it pushed me into the kitchen, right away!

In casa era agitatie, prietenii beau Vin rosu… ce stiu sigur e… ca am facut tartele intr-o mare veselie! Merci de imbold, Jamie Magazine. Si merci Andy, pentru Reviste! Okay, bun si Vinul rosu! :))

Preparare

1
Done

Aluat de tarta

Pune intr-un vas rece Untul rece (repetare intentionata) si Faina si amesteca-le cu varful degetelor pana devin ca un nisip. Pune si Zaharul pudra si Sarea si omogenizeaza. Sparge Oul deasupra si dupa ce il incorporezi si pe el, regleaza aluatul cu un pic de Lapte.

Unge formele de tarta cu Ulei si pune-le la indemana. Da si drumul la cuptor la 190 C.

Presara Faina pe masa si intinde acolo o foaie din aluat de grosime 5 mm. Taie cercurile potrivite pentru formele de tarta si muta-le in forme. Preseaza sa mulezi aluatul bine, taie cu un cutit aluatul de sus in exces si cu degetele apasa pe laterale, sa intre bine, pe unde e forma ondulata si sa se ridice un pic din aluat in sus, peste marginea formei. In cuptor tartele se vor lasa un pic.

2
Done
15 min.

Tarte la cuptor

Gaureste cu o furculita fundul fiecarei tarte si baga-le in cuptor pentru 15 minute.

3
Done

Crema de Lamaie

Daca folosesti Lemon curd (Reteta), amesteca-l cu Amidonul si adauga-i Apa. Pune totul pe un foc mediu si lasa-le sa fiarba cateva minute, pana obtii un sos gros.

Daca faci Crema de Lamaie de la zero, incepe cu Amidon + Zahar si adauga treptat Apa. Apoi adauga Zeama de Lamaie si Coaja si pune-le foc. Fierbe tot cateva minute, pana se ingroasa. Ia vasul de pe foc si adauga treptat Galbenusurile, amestecand cu un tel. Dupa ce le-ai incorporat pune vasul din nou pe foc, din nou amestecand, pentru vreo 2 minute. La sfarsit stinge focul si adauga Untul, incorporandu-l cu miscari circulare.

4
Done

Tarte cu crema

Dupa ce sunt gata tartele, lasa-le sa se racesca, la fel cum si Crema ar fi bine sa nu fie fierbinte.

Toarna Crema de Lamaie in tarte si pune-le la rece pana e gata Bezeaua.

5
Done

Bezea

Bate cele 4 Albusuri pana devin o spuma tare, ori cu mixerul ori cu telul. Bate in continuare in timp ce adaugi incet Zaharul. La final vei avea o spuma lucioasa, care isi pastreaza forma.

Ia jumatate din Bezea si pune-o in alt vas, daca vrei s-o colorezi. Pune 2 - 3 picaturi de colorant alimentar si amesteca Bezeaua cu grija si doar circular, pana se uniformizeaza culoarea - dar asta chiar nu e obligatoriu.

6
Done

Orneaza cu Bezea

Fara sa apelezi la un pos sau la alte tool-uri, poti face moturile astea de Bezea cu ajutorul a doua linguri. Da, nici eu nu credeam ca e posibil, dar e chiar usor de facut. Uite cum am facut, in poza. Si pentru ideea asta de tehnica ma bucur ca am citit revistele pana la capat!^^

7
Done
10 min.

Tarte din nou la cuptor

De data asta cu cuptorul la 150 C baga tartele aproape gata in cuptor, sa se gateasca si Bezeaua. La mine au stat vreo 10 minute, pastrandu-si frumos culoarea.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Cookery means… English thoroughness, French art, and Arabian hospitality; it means the knowledge of all fruits and herbs and balms and spices; it means carefulness, inventiveness, and watchfulness.John Ruskin

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: