Ingrediente
-
Pentru tarta
-
1 Aluat de Tarta Dulce
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
2 lingurite Turmeric
-
Pentru umplutura
-
3 Pere
-
2 Linguri Zahar
-
2 Linguri Unt
-
Tools
-
Vas de cuptor 25 cm
-
Forme de decupat
Descriere Reteta
Tarta de mere e ceva obisnuit in casa la noi, dar nu stiu de ce fac atat de rar tarta cu Pere! Punem aici reteta ca reminder, sa o fac mai des. E atat de delicata…
Ne-am jucat un pic cu capacul de tarta, am decupat inimioare din el si le-am colorat cu Turmeric, pentru contrast. A iesit o tarta vesela, mai vesela ca cele cu grilaj.
Pentru tarta poti folosi Aluat de tarta cumparat sau sa-ti faci aluatul tau dulce. Gasesti linkul la Reteta mea de tarta mai jos.
Preparare
1
Done
|
AluatFoloseste Reteta de baza pentru Aluatul de tarta dulce, exact cu aceleasi cantitati, de aici: Aluat de tarta dulce, dar nu coace tarta inainte. Imparte aluatul in 2 bucati de marimi diferite, una de 2/3 si una de 1/3 din aluat. Din bucata mare intinde o foaie subtire de vreo 6 mm si de diametru mai mare de 25 cm. Aseaza foaia asta in vasul de cuptor si muleaza-l pe vas. Din bucata mai mica intinde o foaie mai subtire si decupeaza din ea inimioare. Inimioarele scoase din aluat presara-le cu Turmeric si netezeste cu degetele, sa se lipeasca de aluat. Pune-le deoparte. |
2
Done
|
PereSpala Perele si taie-le felii subtiri, scapand si de seminte. Aseaza feliile in tarta, presara Zahar deasupra si imprastie bucatele mici de Unt din loc in loc. Acum pune capacul de aluat peste tarta si aseaza inimile, presand, peste capac. Lipeste marginile tartei, rasucind aluatul de jur imprejur. |
3
Done
20 min.
|
La cuptorBaga tarta la cuptor pentru 20 min. Cand e gata, las-o sa se raceasca bine! Hot filling inside. |