Tarta simpla cu Mere si Zahar pudra

Tarta simpla cu Mere si Zahar pudra

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Tarta
250 g Unt
150 g Zahar
2 buc. Oua
300 g + Faina
7 g Praf de copt
Sare
Umplutura
100 g Unt
100 g Zahar
4 buc. Mere
1 lingurita Extract de Vanilie
Pentru ornat
100 g Zahar pudra
Tools
Forma rotunda de tarta 30 cm
Forme de decupat
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Tarta

  • Umplutura

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Este prima mea Tarta cu Mere. Am facut-o pe post de tort pentru Sfantul Andrei. De cand am gustat-o am stiut ca va intra pe heavy-rotation in meniul nostru!

Pe site gasesti si alte Retete de Tarte cu Mere – Retete modificate si imbunatatite cu Lamaie si Scortisoara, aici: Apple Pies.

• • •

Cumpara-ti ingredientele pentru Tarta ONLINE:

Mere rosii online   Unt   Zahar   Faina   Praf de copt   Oua   Zahar pudra   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Aluat

Intr-un vas amesteca Faina cu Praful de copt, adauga Zaharul, Sarea, Untul si Ouale. Amesteca-le bine pana obtii un aluat.

2
Done
20 min.

Aluat la rece

Inveleste aluatul in folie alimentara si baga-l la frigider, pana prepari umplutura.

3
Done

Pregateste Merele

Curata merele si taie-le felii sau bucatele. Presara-le cu Zahar.

4
Done
10 min.

Caleste Merele

Pune o tigaie pe foc mic si adauga Untul, Merele si Vanilia. Caleste-le vreo 10 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

5
Done

Montaj

Scoate aluatul din frigider si imparte-l in 2 bucati, dar nu egale. Vei forma baza tartei si capacul, capacul fiind mai mic. Deci ia o bucata mai mare de aluat si intinde-o pe o masa presarata cu Faina, in forma rotunda si cu grosime de 5 mm. Ruleaza aluatul pe un facalet si muta-l astfel deasupra vasului de cuptor. Deruleaza usor si aseaza aluatul in vas, apasand cu degetele acolo unde nu s-a asezat bine. Cu un cutit taie marginile de aluat in plus, trecand cu cutitul razant pe marginea vasului.

Pune merele caramelizate peste aluatul de tarta, niveland usor.

Cu restul de aluat formeaza din nou un cerc si, cu forme de decupat, taie stelute din loc in loc. Poti folosi stelutele taiate la ornat, aplicandu-le pe marginea tartei. Pune capacul decupat pe tarta si uneste marginile aluatului de jur imprejur.

6
Done
40 min.

La cuptor

Baga tarta la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste bine.

7
Done

Ornat

Scoate tarta din cuptor si, cand inca este calda, presara Zahar pudra deasupra.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

You don’t need a silver fork to eat good food.Paul Prudhomme

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: