Ingrediente
-
Tarta
-
250 g Unt
-
150 g Zahar
-
2 buc. Oua
-
300 g + Faina
-
7 g Praf de copt
-
Sare
-
Umplutura
-
100 g Unt
-
100 g Zahar
-
4 buc. Mere
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Pentru ornat
-
100 g Zahar pudra
-
Tools
-
Forma rotunda de tarta 30 cm
-
Forme de decupat
Descriere Reteta
Este prima mea Tarta cu Mere. Am facut-o pe post de tort pentru Sfantul Andrei. De cand am gustat-o am stiut ca va intra pe heavy-rotation in meniul nostru!
Pe site gasesti si alte Retete de Tarte cu Mere – Retete modificate si imbunatatite cu Lamaie si Scortisoara, aici: Apple Pies.
Cumpara-ti ingredientele pentru Tarta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un vas amesteca Faina cu Praful de copt, adauga Zaharul, Sarea, Untul si Ouale. Amesteca-le bine pana obtii un aluat. |
2
Done
20 min.
|
Aluat la receInveleste aluatul in folie alimentara si baga-l la frigider, pana prepari umplutura. |
3
Done
|
Pregateste MereleCurata merele si taie-le felii sau bucatele. Presara-le cu Zahar. |
4
Done
10 min.
|
Caleste MerelePune o tigaie pe foc mic si adauga Untul, Merele si Vanilia. Caleste-le vreo 10 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. |
5
Done
|
MontajScoate aluatul din frigider si imparte-l in 2 bucati, dar nu egale. Vei forma baza tartei si capacul, capacul fiind mai mic. Deci ia o bucata mai mare de aluat si intinde-o pe o masa presarata cu Faina, in forma rotunda si cu grosime de 5 mm. Ruleaza aluatul pe un facalet si muta-l astfel deasupra vasului de cuptor. Deruleaza usor si aseaza aluatul in vas, apasand cu degetele acolo unde nu s-a asezat bine. Cu un cutit taie marginile de aluat in plus, trecand cu cutitul razant pe marginea vasului. Pune merele caramelizate peste aluatul de tarta, niveland usor. Cu restul de aluat formeaza din nou un cerc si, cu forme de decupat, taie stelute din loc in loc. Poti folosi stelutele taiate la ornat, aplicandu-le pe marginea tartei. Pune capacul decupat pe tarta si uneste marginile aluatului de jur imprejur. |
6
Done
40 min.
|
La cuptorBaga tarta la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste bine. |
7
Done
|
OrnatScoate tarta din cuptor si, cand inca este calda, presara Zahar pudra deasupra. |