Ingrediente
-
250 g + Faina
-
50 g Zahar pudra
-
1 praf de Sare
-
125 g Unt
-
1 buc. Oua
-
3 Linguri Gem de Caise
-
3 Linguri Dulceata de Trandafiri
Descriere Reteta
Cele mai simple Tarte pe care le poti face acasa sunt umplute cu… GEM. Si-atat! Cu Gem diferit, daca vrei.
La aceste tarte nu e nevoie sa-ti dai silinta cu peretii laterali ai tartei, ei nu trebuie sa fie inalti, pentru ca stratul de Gem va fi subtire. Nu trebuie nici coapte mult, doar cat se coace aluatul de tarta, adica vreao 15 – 20 minute.
Ies ca niste Biscuiti proaspeti unsi cu Gem, pe care chiar am de gand sa-i fac intr-o zi. Dar ca tarte parca sunt mai apetisante. Sunt?
Reteta este pentru 6 Tarte asortate, mari de 15 cm.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatDa drumul la cuptor la 180 C. Totul va decurge foarte repede. Amesteca bine Untul rece cu Faina, Zahar pudra si Sare. Pune si un Ou si amesteca aluatul pana devine ferm. Imparte aluatul in 6 si formeaza bile de aluat din fiecare. Preseaza bilele cu mana, sa le aplatizezi si pune aluatul in formele de tarte. Acolo apasa si ridica putin din aluat, pe margini. |
2
Done
|
GemUmple tartele cu cate o Lingura de Gem, cu ce Gem ai prin casa. Iti recomand cu insistenta Dulceata de Trandafir... Dar si Gemul de Caise se comporta bine. Pune tartele pe o tava si baga tava in cuptor. |
3
Done
20 min.
|
La cuptorVor sta la cuptor cam 15 - 20 de minute, pana ce Gemul incepe sa fiarba, iar tartele se vor rumeni putin. |