Ingrediente
-
Tarta
-
250 g + Faina
-
120 g Unt
-
30 g Zahar pudra
-
1 praf de Sare
-
1 buc. Oua
-
Umplutura
-
2 Mere
-
2 Linguri Zahar
-
Ornat
-
4 lingurite Dulceata de Trandafiri
-
Tools
-
Forme de tarte 15 cm
Descriere Reteta
O combinatie de gusturi tare reusita, care merita consemnata. Chiar daca mai am alte Retete cu Tarte de mere scrise pe Brunchy, asta chiar are ceva deosebit – Dulceata de trandafiri!
Iti spun, ar trebui sa te gandesti serios sa-ti faci rost rapid de un borcan de Dulceata de trandafiri, mai ales daca nu ai mai gustat asa ceva demult timp. Daca n-ai gustat niciodata… hehe, nu e timp de pierdut! Go for it!
Preferata mea e Dulceata de trandafiri de la Raureni, e romaneasca si e si buna, si ieftina. Ti-o poti cumpara online:
Si as mai vrea sa nu uit gustul si sa incerc sa fac o tarta sau un pandispan dedicat acestei Dulcete. Candva… Brunchy, tine minte!
Daca vrei sa vezi daca am mai facut alte Retete cu Dulceata de Trandafiri, da click pe ingredient, in lista de ingrediente.
Preparare
1
Done
|
AluatCombina Faina, Untul rece, Zaharul pudra si Sarea si apoi incorporeaza 1 Ou. Framanta pana obtii un aluat destul de tare. Presara pe masa niste Faina si intinde o foaie de aluat. Decupeaza cercuri mai mari decat formele de tarte si pune-le in forme, modelandu-le frumos. Inteapa cu o furculita fundul tartelor. Din resturi incropeste din nou un aluat ferm, intinde-l si taie fasii pentru un mini-grilaj. Pune-le deoparte. Dupa ce termini tot aluatul de pus in forme, aseaza toate tartele pe o tava si baga-le la frigider. Da drumul la cuptor la 190 C. |
2
Done
|
UmpluturaCurata merele si taie-le in felii mici. Pune-le intr-un vas si presara-le cu Zahar. Amesteca-le bine. Scoate Tartele din frigider, umple-le cu Mere si pune fasiile de aluat deasupra, intercalandu-le. |
3
Done
20 min.
|
La coptBaga Tartele in cuptor pentru vreo 20 de minute sau pana se rumenesc usor. Cand sunt gata pune deasupra cate o lingurita de Dulceata de Trandafiri si serveste-le peste 5 minute. |