Ingrediente
-
Aluat tarte
-
80 g Faina
-
15 g Zahar pudra
-
40 g Unt / rece
-
1 praf de Sare
-
Pentru vasele de copt
-
1 Lingura Ulei
-
Crema de Lamaie
-
2 Cups Apa
-
4 Linguri Zahar
-
3 Linguri Amidon
-
2 buc. Galbenus
-
2 Lamaie
-
Coaja de la 2 buc. Lamaie
-
2 Linguri Unt
-
Alternativa la Crema
-
2 Cups Apa
-
1 Cup Lemon curd
-
3 Linguri Amidon
-
Bezea
-
1 Albus
-
1 Lingura Zahar
-
Pentru ornat
-
Coaja de la 1 Lime
-
Tools
-
Vase ceramice 10 cm
Descriere Reteta
Tartele astea au devenit simpatice si… in buline, sau invers: in buline si de-aia simpatice :), cand m-am gandit sa folosesc tot la Reteta asta din Albusurile ramase in plus.
Puteam sa acopar toata suprafata cu Bezea, dar cine le-ar mai fi recunoscut atunci ca sunt Tarte cu Crema sau cu Crema de Lamaie? Nu vrei sa stii ce munca e cand caut in pozele mele cu Retete sa gasesc fix dupa ingrediente ceva…
Si in plus, recunosc!, imi place sa declar la vedere in produsul final ingredientele cheie sau pe cele deosebite folosite in Retete. In cazul de fata, in afara de culoarea galbena la vedere – care ar putea fi confundata cu o crema de vanilie, am ras putina coaja de Lime. Abia acum simti si mirosul de Lamaie cand te uiti la poza, nu? ^^
About that… Lemon Curd este un sos delicios de Lamaie cu Galbenus si cu Unt, care, dupa ce e gatit, se pastreaza bine cateva saptamani in borcan. Il poti folosi ca Sos peste prajituri, cupcakes sau clatite, dar si la multe Retete care vor Creme de Lamaie. La fel, il poti folosi si la Reteta asta! Daca vrei sa-l faci, uite Reteta aici: Reteta Lemon curd (si aici Retete CU Lemon curd).
Daca nu, combina o Crema de Lamaie speciala chiar acum.
Ingredientele pentru Reteta de cumparat ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatCombina intr-un vas Faina cu Untul rece, impreuna cu putin Zahar pudra si un praf de Sare. Amesteca pana aluatul se leaga bine si vasul ramane curat. Apoi muta-l pe masa, presara Faina si intinde o foaie de cca. 5 mm grosime, in forma de dreptunghi. Cu ajutorul unei farfurii ca sablon, taie 3 cercuri din aluat. Alege o farfurie care are diametrul mai mare decat al vaselor de copt, cercurile se vor indoi in sus, pe margini. Da drumul la cuptor la 170 C. Unge vasele de copt cu Ulei si aseaza cercurile in ele, lipind marginile de vas si modeland cu degetul un model de tarta, ca in poza. Cu o furculita, gaureste din loc in loc fundul tartelor, pentru a nu se bomba in timp ce se coc. Baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Pune Timer-ul! |
2
Done
|
Crema de LamaieIntre timp ocupa-te de Crema de Lamaie: Intr-un vas care va sta pe foc pune Galbenusurile, Zaharul, Amidonul si Apa si pune-le la fiert, la inceput pe un foc mediu spre mare, apoi cand incepe sa fiarba pe un foc mic. Amesteca incontinuu cu un tel in Sos, tinde sa se lipeasca de fundul vasului si sa temperezi stropitul. :) Dupa 10 minute stinge focul si adauga in crema Coaja de Lamaie - amestecand, Zeama de Lamaie - amestecand si Untul, la fel. Pana se coc tartele bate Albusul cu o Lingura de Zahar Pudra pana devine ferm si pune-l deoparte. Scoate tartele din cuptor, dar nu stinge focul si toarna crema in ele. |
3
Done
10 min.
|
Un pic de Bezea |