Tort alb-negru cu buline si Dulceata de trandafiri

Tort alb-negru cu buline si Dulceata de trandafiri

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru blat
375 g Unt
300 g Zahar
6 Oua
375 g Faina
2 lingurite Praf de copt
0.25 lingurita Sare
Coaja de la 1 Lamaie
Pentru sirop
150 ml Apa
4 lingurite Zahar
4 lingurite Lamaie
Pentru crema
450 g Mascarpone
2 Linguri Zahar pudra
6 Linguri Dulceata de Trandafiri
Pentru decor
500 g Pasta de zahar
100 g Zahar pudra
2 Linguri Apa
Tools
Tava rotunda 25 cm
Tava rotunda 15 cm
Facalet
Cercuri de decupat
Rigla
Pensula
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru blat

  • Pentru sirop

  • Pentru crema

  • Pentru decor

  • Tools

Descriere Reteta

La 16 ani Ana a vrut un party Alb-Negru, cu dulciuri si dress-code Black & White. Lucrurile alb-negru pot fi si vesele daca au un model interesant, sunt in patratele sau le pui niste buline sau niste dungi.

Vezi aici si alte idei pentru Retete alb-negru, colectie pe care intentionez sa o completez.

• • •

Fondantul il poti comanda ONLINE, dar si alte ingrediente:

Martipan alb   Pasta de zahar   Mascarpone online   Dulceata trandafiri online

Preparare

1
Done

Aluat

Intr-un vas mare amesteca cu mixerul Untul cu Zahar vreo 2-3 minute. Adauga Ouale, mixeaza din nou, apoi Faina cu Praful de copt, la sfarsit putina Sare si Coaja de Lamaie.

Pregateste tava mare si tava mica cu hartie de copt si imparte aluatul in cele 2 tavi, astfel incat aluatul sa aibe aceeasi inaltime.

2
Done
20 min.

La cuptor

Da drumul la cuptor la 180 C si baga tavile in cuptor pentru 15 - 20 de minute. Dupa 15 minute verifica cu o scobitoare interiorul si daca totul e ok, scoate tava mica din cuptor. Pe cea mare mai las-o 5 minute.

3
Done

Sirop

Pune un ibric pe foc cu ingredientele pentru sirop si amesteca pana se topeste Zaharul. Pune-l deoparte.

4
Done

Crema

Mixeaza bine Mascarpone cu Zaharul pudra si adauga la sfarsit Dulceata de Trandafiri.

5
Done

Montaj

Cand blaturile de tort sunt gata, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le in 2 cu un cutit drept si lung, pe transversala. Cu blaturile intinse pe masa insiropeaza-le cu ajutorul unei Linguri.

Pune baza tortului pe un platou si monteaza tortul mare si tortul mic separat, aplicand intre etaje cate un strat de crema.

6
Done

Decor

Pentru imbracamintea din Pasta de zahar ai nevoie de mult spatiu pe masa. Presara Zahar pudra si incepe sa framanti Pasta de zahar alba. Apoi intinde o foaie mare si subtire. Cu prima foaie imbraca tortul mare, presand incet sa se muleze pe tort. Cu o foaie mai mica imbraca tortul mic. Taie cu un cutit marginile in plus.

Suprapune tortul mic peste tortul mare.

Din Pasta neagra decupeaza cercuri mici si 2 fasii drepte si groase de 2 cm. Aplica fasiile la baza etajelor si bulinele de jur-imprejur.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The only time to eat diet food is while you’re waiting for the steak to cook.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: