Ingrediente
-
Pentru blat
-
375 g Unt
-
300 g Zahar
-
6 Oua
-
375 g Faina
-
2 lingurite Praf de copt
-
0.25 lingurita Sare
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
Pentru sirop
-
150 ml Apa
-
4 lingurite Zahar
-
4 lingurite Lamaie
-
Pentru crema
-
450 g Mascarpone
-
2 Linguri Zahar pudra
-
6 Linguri Dulceata de Trandafiri
-
Pentru decor
-
500 g Pasta de zahar
-
100 g Zahar pudra
-
2 Linguri Apa
-
Tools
-
Tava rotunda 25 cm
-
Tava rotunda 15 cm
-
Facalet
-
Cercuri de decupat
-
Rigla
-
Pensula
Descriere Reteta
La 16 ani Ana a vrut un party Alb-Negru, cu dulciuri si dress-code Black & White. Lucrurile alb-negru pot fi si vesele daca au un model interesant, sunt in patratele sau le pui niste buline sau niste dungi.
Vezi aici si alte idei pentru Retete alb-negru, colectie pe care intentionez sa o completez.
Fondantul il poti comanda ONLINE, dar si alte ingrediente:
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un vas mare amesteca cu mixerul Untul cu Zahar vreo 2-3 minute. Adauga Ouale, mixeaza din nou, apoi Faina cu Praful de copt, la sfarsit putina Sare si Coaja de Lamaie. Pregateste tava mare si tava mica cu hartie de copt si imparte aluatul in cele 2 tavi, astfel incat aluatul sa aibe aceeasi inaltime. |
2
Done
20 min.
|
La cuptorDa drumul la cuptor la 180 C si baga tavile in cuptor pentru 15 - 20 de minute. Dupa 15 minute verifica cu o scobitoare interiorul si daca totul e ok, scoate tava mica din cuptor. Pe cea mare mai las-o 5 minute. |
3
Done
|
SiropPune un ibric pe foc cu ingredientele pentru sirop si amesteca pana se topeste Zaharul. Pune-l deoparte. |
4
Done
|
CremaMixeaza bine Mascarpone cu Zaharul pudra si adauga la sfarsit Dulceata de Trandafiri. |
5
Done
|
MontajCand blaturile de tort sunt gata, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le in 2 cu un cutit drept si lung, pe transversala. Cu blaturile intinse pe masa insiropeaza-le cu ajutorul unei Linguri. Pune baza tortului pe un platou si monteaza tortul mare si tortul mic separat, aplicand intre etaje cate un strat de crema. |
6
Done
|
DecorPentru imbracamintea din Pasta de zahar ai nevoie de mult spatiu pe masa. Presara Zahar pudra si incepe sa framanti Pasta de zahar alba. Apoi intinde o foaie mare si subtire. Cu prima foaie imbraca tortul mare, presand incet sa se muleze pe tort. Cu o foaie mai mica imbraca tortul mic. Taie cu un cutit marginile in plus. Suprapune tortul mic peste tortul mare. Din Pasta neagra decupeaza cercuri mici si 2 fasii drepte si groase de 2 cm. Aplica fasiile la baza etajelor si bulinele de jur-imprejur. |