Turta dulce in forma de Smiley cu Bomboane

Turta dulce in forma de Smiley cu Bomboane

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

100 g Unt
70 g Zahar brun
100 g Miere
1 buc. Oua
230 g Faina
1 lingurita Bicarbonat
1 praf de Sare
2 lingurite Ghimbir
1 lingurita Nucsoara
Optional
0.5 Cup Jeleuri
Tools
Tava mare
Forme Smiley
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Optional

  • Tools

Descriere Reteta

Turta dulce pentru copii nu putea lipsi din Candy Bar-ul de botez. Ea a stat in cutie inchisa cu capac, iar la fiecare deschidere mirosul dulce-piperat te invaluia, iar Smiley… zambea. La fel si copiii! Erau incantati ca stiu secretul din cutie.

Este un aluat care creste frumos in cuptor, dar care isi pastreaza bine forma. Figurinele Smiley si-au pastrat cat trebuie formele subtiri decupate. Din acest aluat ies niste biscuiti fermi la atingere, moi in interior si nisiposi ca o Turta dulce adevarata.

Fa-i in ce forme doresti, ti-am zis ca e ascultator aluatul si daca vrei ca Turta dulce sa nu miroasa a Craciun, omite Scortisoara, asa cum am facut si eu.

• • •

Iti poti cumpara online ingredientele speciale:

jeleuri haribo   Zahar brun   Ghimbir   Nucsoara macinata   Unt   Oua   Bicarbonat de sodiu   miere poliflora   Faina

Preparare

1
Done

Aluat

Amesteca intr-un vas mare, cu o spatula, urmatoarele ingrediente uscate: Faina, Bicarbonatul, Sarea, Ghimbirul macinat si Nucsoara proaspat rasa.

Cu mixerul bate in alt vas Untul cu Zaharul vreo 5 minute, apoi adauga Mierea si amesteca, iar la sfarsit incorporeaza Oul. Varsa si amestecul cu Faina aici si framanta bine pana devine un aluat legat.

2
Done
30 min.

La frigider

Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute, pentru a putea sa-l modelezi mai usor.

3
Done

Forme

Pregateste o tava cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C.

Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie mare si groasa de aproape 1 cm din el. Decupeaza formele si pune-le direct in tava.

4
Done
15 min.

La cuptor

Vor sta la cuptor vreo 10 - 15 min. Testeaza un biscuite inainte sa-i scoti pe toti din cuptor.

5
Done

Servit

Dupa ce sunt gata, scoate-i si lasa-i sa se raceasca in tava. Apoi depoziteaza-i intr-o cutie sau intr-un borcan. Asa se vor pastra fragezi cateva zile. Daca vrei orneaza-i cu jeleuri aromate, ca cele de la Haribo pe care le-am folosit eu.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The trouble with eating Italian is that 5 or 6 days later, you're hungry again.George Miller

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here