Ingrediente
-
100 g Unt
-
70 g Zahar brun
-
100 g Miere
-
1 buc. Oua
-
230 g Faina
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 praf de Sare
-
2 lingurite Ghimbir
-
1 lingurita Nucsoara
-
Optional
-
0.5 Cup Jeleuri
-
Tools
-
Tava mare
-
Forme Smiley
Descriere Reteta
Turta dulce pentru copii nu putea lipsi din Candy Bar-ul de botez. Ea a stat in cutie inchisa cu capac, iar la fiecare deschidere mirosul dulce-piperat te invaluia, iar Smiley… zambea. La fel si copiii! Erau incantati ca stiu secretul din cutie.
Este un aluat care creste frumos in cuptor, dar care isi pastreaza bine forma. Figurinele Smiley si-au pastrat cat trebuie formele subtiri decupate. Din acest aluat ies niste biscuiti fermi la atingere, moi in interior si nisiposi ca o Turta dulce adevarata.
Fa-i in ce forme doresti, ti-am zis ca e ascultator aluatul si daca vrei ca Turta dulce sa nu miroasa a Craciun, omite Scortisoara, asa cum am facut si eu.
Iti poti cumpara online ingredientele speciale:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca intr-un vas mare, cu o spatula, urmatoarele ingrediente uscate: Faina, Bicarbonatul, Sarea, Ghimbirul macinat si Nucsoara proaspat rasa. Cu mixerul bate in alt vas Untul cu Zaharul vreo 5 minute, apoi adauga Mierea si amesteca, iar la sfarsit incorporeaza Oul. Varsa si amestecul cu Faina aici si framanta bine pana devine un aluat legat. |
2
Done
30 min.
|
La frigiderPune aluatul la frigider pentru 30 de minute, pentru a putea sa-l modelezi mai usor. |
3
Done
|
FormePregateste o tava cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C. Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie mare si groasa de aproape 1 cm din el. Decupeaza formele si pune-le direct in tava. |
4
Done
15 min.
|
La cuptorVor sta la cuptor vreo 10 - 15 min. Testeaza un biscuite inainte sa-i scoti pe toti din cuptor. |
5
Done
|
ServitDupa ce sunt gata, scoate-i si lasa-i sa se raceasca in tava. Apoi depoziteaza-i intr-o cutie sau intr-un borcan. Asa se vor pastra fragezi cateva zile. Daca vrei orneaza-i cu jeleuri aromate, ca cele de la Haribo pe care le-am folosit eu. |