Ingrediente
-
1 Lingura Unt
-
4 catei de Usturoi
-
1.5 Cup Varza de Bruxelles
-
1 buc. Vinete
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Ierburi de Provence
-
1 Lamaie
Descriere Reteta
O Reteta numai buna pentru un Brunch rapid, o Gustare sau o Garnitura delicioasa. Vinetele trase in tigaie se topesc in gura, iar pentru Verzele de Bruxelles n-am gasit o varianta mai buna de gatit decat asa, inabusite in Unt cu Usturoi.
Lamaia in aceasta Reteta e ca… Sarea in bucate, iar Ierburile de Provence vin cu un miros si o aroma perfecte pentru o mancare facuta acasa.
Iti poti cumpara ingredientele, usor, ONLINE:
Preparare
1
Done
10 min.
|
Varza de BruxellesPune o tigaie cu Unt pe un foc mediu. Toaca repede Usturoiul si adauga-l in Untul care se topeste. Pune in tigaie Varza de Bruxelles si invarte tigaia de cateva ori, sa imbraci Verzele mici cu Unt topit. Caleste Varza de Bruxelles vreo 10 minute, invartind tigaia de cateva ori pe parcurs. |
2
Done
5 min.
|
VineteIntre timp spala si taie Vanata in felii groase si stropeste-o cu Zeama de Lamaie. Verifica cu o furculita daca Varza a fost bine gatita si pune abia atunci feliile de Vinete in tigaie. Dupa 2 minute intoarce feliile pe partea cealalta, pentru inca 2 minute. Vinetele se patrund foarte repede, de aceea le punem la final. Presara Sare in tigaie si amesteca un pic. |
3
Done
|
Odihna in aburiLa sfarsit presara peste legume Ierburile de Provence si stoarce inca un pic de Lamaie. Stinge focul si pune tigaii un capac. Legumele se vor odihni 10 minute in aburi. |