Winter Pavlova, Bezea cu Mere, Nuca, Portocala si Crema cu Amaretto
Un Bradut colorat de mancat

Winter Pavlova, Bezea cu Mere, Nuca, Portocala si Crema cu Amaretto

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Bezea
6 buc. Albus
380 g Zahar pudra
2 Linguri Amidon
3 Linguri Lamaie
Pentru Crema
250 g Mascarpone
200 g Frisca lichida
40 g Zahar pudra
3 Linguri Amaretto
Fructe
1 Portocala
2 Mere
4 Prune
1 Lingura Afine
2 Linguri Nuca
10 Menta
Tools
2 Tavi mari
Forme de decupat

Ingrediente

  • Pentru Bezea

  • Pentru Crema

  • Fructe

  • Tools

Descriere Reteta

La Bezele nu zic niciodata Nu. Iar combinatia de Bezea cu Crema fina si cu Fructe, cum e Reteta originala de Pavlova, imi trece de multe ori prin cap, dar rar am timp sa o fac.

Acum noi ne pregatim de Mos Nicolae si brusc este timp de facut bunatati! Pavlova de Iarna… se poate?

Se poate cu Fructe de sezon, sau mai bine-zis – cu ce Fruncte proaspete gasesti in Decembrie. Am ales Portocalele, desigur, Merele care ne sunt fidele tot anu’, Prunele intarziate, Afinele de cultura si Miezul de Nuca. Frunzele verzi sunt de Lamaita, din ghiveci, dar daca ai Menta, merge si ea. Cremei i-am dat un ton festiv cu Lichior Amaretto, iar forma am construit-o sa arate ca un Bradut!

Winter Pavlova se poate! Chiar Christmassy! ^^

• • •

Cumpara Fructele si ingredientele pentru Reteta ONLINE:

portocale   Mere rosii online   Lamaie   Nuca online   Menta   Afine online   Prune online   Oua   Smantana lichida   Zahar pudra   Amidon alimentar   Mascarpone online   Amaretto online

Preparare

1
Done
20 min.

Bezea

Pregateste cele 2 tavi cu hartie de copt.

Bate cu mixerul 6 Albusuri pana devin o spuma ferma, cam 5 minute. Adauga treptat Zaharul pudra si mixeaza vreo 10 minute pana devine o Bezea lucioasa. Iti dai seama ca e gata cand vezi ca mixerul lasa urme circulare care rezista, adica care nu dispar imediat. Pune si Amidonul si mai mizeaza cateva minute. Adauga Zeama de Lamaie si incorporeaza-o incet cu o spatula.

Si acum formezi 5 cercuri din Bezea. Intr-o tava formeaza un cerc mare, iar cercul urmator de marime un pic mai mica, in cealalta tava. Tot aici mai fa un cerc mai mic. Iar inca 2 cercuri - cele mai mici, le formezi in tava cu cercul cel mai mare. Daca ti-a mai ramas Albus completeaza unde crezi ca e necesar.

Da drumul la cuptor la 90 C.

2
Done
130 min

La Cuptor

Baga tavile impreuna la cuptor si pune timer-ul, sa nu uiti sa le scoti peste 2 ore!

3
Done

Crema

Bate Smantana pentru Frisca cu 40 g de Zahar pudra, pana se face spuma. Adauga si Mascarpone si mixeaza bine. Toarna cateva linguri de Amaretto si incorpeaz-l in crema. Pune crema la frigider.

4
Done

Fructele

De fructe te ocupi abia cand vrei sa montezi tortul si asta dupa ce scoti Bezeaua din cuptor. Pana se racoreste Bezeaua ai timp de pregatit Fructele ca ornamente.

Taie coaja de Portocala cu un cutit special in fasii subtiri, daca vrei sa-i pui tortului ghirlanda. Iar Portocala taie-o felii, in cercuri. Decupeaza coaja cu un cutit la fiecare cerc si imparte cercul in 3. La Mere taie 4 cercuri exterioare subtiri, cercuri pe care le poti decupa in diferite forme. Restul merelor taie-le cubulete. Prunele taie-le pe jumatate si apoi fiecare felie pe jumatate. Pregateste sa ai la indemana Afinele, Nuca si Frunzele verzi.

5
Done

Montaj

Dupa ce s-a racit bine Bezeaua si se poate deslipi usor din tava, poti incepe sa construiesti Bradutul.

Pe un platou pune 3-4 puncte cu Crema si deasupra lipeste cercul cel mai mare de Bezea. Adauga un strat de Crema si apoi pune Fructele - in interior pui fructele cubulete si resturile de la decupat si pe margine le pui pe cele decupate si frumos colorate. Continua la fel cu fiecare etaj de Bezea, Crema si Fructe.

La sfarsit decoreaza cu Frunzele verzi, aseaza ghirlanda din coaja de Portocala si in varf pune-i Bradutului o stea decupata din Mar!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

2 Comentarii Ascunde Commentariile

Scrie un Comentariu

If anything is worth doing, it's worth doing in style, and on your own terms – and nobody else's.Jeremiah Towers

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: