Ingrediente
-
Pentru Bezea
-
6 buc. Albus
-
380 g Zahar pudra
-
2 Linguri Amidon
-
3 Linguri Lamaie
-
Pentru Crema
-
250 g Mascarpone
-
200 g Frisca lichida
-
40 g Zahar pudra
-
3 Linguri Amaretto
-
Fructe
-
1 Portocala
-
2 Mere
-
4 Prune
-
1 Lingura Afine
-
2 Linguri Nuca
-
10 Menta
-
Tools
-
2 Tavi mari
-
Forme de decupat
Descriere Reteta
La Bezele nu zic niciodata Nu. Iar combinatia de Bezea cu Crema fina si cu Fructe, cum e Reteta originala de Pavlova, imi trece de multe ori prin cap, dar rar am timp sa o fac.
Acum noi ne pregatim de Mos Nicolae si brusc este timp de facut bunatati! Pavlova de Iarna… se poate?
Se poate cu Fructe de sezon, sau mai bine-zis – cu ce Fruncte proaspete gasesti in Decembrie. Am ales Portocalele, desigur, Merele care ne sunt fidele tot anu’, Prunele intarziate, Afinele de cultura si Miezul de Nuca. Frunzele verzi sunt de Lamaita, din ghiveci, dar daca ai Menta, merge si ea. Cremei i-am dat un ton festiv cu Lichior Amaretto, iar forma am construit-o sa arate ca un Bradut!
Winter Pavlova se poate! Chiar Christmassy! ^^
Cumpara Fructele si ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
20 min.
|
BezeaPregateste cele 2 tavi cu hartie de copt. Bate cu mixerul 6 Albusuri pana devin o spuma ferma, cam 5 minute. Adauga treptat Zaharul pudra si mixeaza vreo 10 minute pana devine o Bezea lucioasa. Iti dai seama ca e gata cand vezi ca mixerul lasa urme circulare care rezista, adica care nu dispar imediat. Pune si Amidonul si mai mizeaza cateva minute. Adauga Zeama de Lamaie si incorporeaza-o incet cu o spatula. Si acum formezi 5 cercuri din Bezea. Intr-o tava formeaza un cerc mare, iar cercul urmator de marime un pic mai mica, in cealalta tava. Tot aici mai fa un cerc mai mic. Iar inca 2 cercuri - cele mai mici, le formezi in tava cu cercul cel mai mare. Daca ti-a mai ramas Albus completeaza unde crezi ca e necesar. Da drumul la cuptor la 90 C. |
2
Done
130 min
|
La CuptorBaga tavile impreuna la cuptor si pune timer-ul, sa nu uiti sa le scoti peste 2 ore! |
3
Done
|
CremaBate Smantana pentru Frisca cu 40 g de Zahar pudra, pana se face spuma. Adauga si Mascarpone si mixeaza bine. Toarna cateva linguri de Amaretto si incorpeaz-l in crema. Pune crema la frigider. |
4
Done
|
FructeleDe fructe te ocupi abia cand vrei sa montezi tortul si asta dupa ce scoti Bezeaua din cuptor. Pana se racoreste Bezeaua ai timp de pregatit Fructele ca ornamente. Taie coaja de Portocala cu un cutit special in fasii subtiri, daca vrei sa-i pui tortului ghirlanda. Iar Portocala taie-o felii, in cercuri. Decupeaza coaja cu un cutit la fiecare cerc si imparte cercul in 3. La Mere taie 4 cercuri exterioare subtiri, cercuri pe care le poti decupa in diferite forme. Restul merelor taie-le cubulete. Prunele taie-le pe jumatate si apoi fiecare felie pe jumatate. Pregateste sa ai la indemana Afinele, Nuca si Frunzele verzi. |
5
Done
|
MontajDupa ce s-a racit bine Bezeaua si se poate deslipi usor din tava, poti incepe sa construiesti Bradutul. Pe un platou pune 3-4 puncte cu Crema si deasupra lipeste cercul cel mai mare de Bezea. Adauga un strat de Crema si apoi pune Fructele - in interior pui fructele cubulete si resturile de la decupat si pe margine le pui pe cele decupate si frumos colorate. Continua la fel cu fiecare etaj de Bezea, Crema si Fructe. La sfarsit decoreaza cu Frunzele verzi, aseaza ghirlanda din coaja de Portocala si in varf pune-i Bradutului o stea decupata din Mar! |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Asta-i winter Dana! ❤️❤️❤️ Felicitari!
Multumesc! Nici mie nu-mi vine sa cred cat de bine a iesit! Perfect for winter!