Despre Linte

Valori nutritionale • 100 g Linte • Fiarta cu Sare

116 kcal
Calorii
9%
Proteine
20%
Carbohidrati »
8%
« Fibre
7%
Potasiu

Contine:

Carbohidrati – Fibre, Proteine, Amidon
Vitamine: Vitamina B9 (Acid folic), Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B1, Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina B2, Vitamina B3,
Minerale: Zinc, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Calciu, Fier

Energie: 352 kcal / 100 grame (raw)

• • •

Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice – exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. In prezent ea se produce cel mai mult in Canada si India.

Ca toate boabele, lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B, este foarte nutritiva si este printre cele mai digestibile boabe. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in vitamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit.

Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului.
Principalii constituenti cunoscuti: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu (care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1.

Brunchy!

Articolele semnate Brunchy sunt despre idei si produse legate de gatit si bucatarie, publicate de diferiti autori pe internet si pe care merita sa le raspandim mai departe, pentru inspiratie sau ca informatii utile.

Scrie un Comentariu

It's so beautifully arranged on the plate - you know someone's fingers have been all over it.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: