Ingrediente
-
600 g Carne de Peste / File fara piele
-
3 Linguri Ulei
-
1 buc. Lamaie / 1/2 Zeama, 1/2 Felii
-
2 lingurite Sare
-
2 lingurite Usturoi praf
-
1 lingurita 7 Condimente / sau 1 Piper :)
-
0.5 pahar Apa / 100 ml
-
Pentru ornat
-
1 lingurita Piper rosu / zdrobit
-
2 crengute Rozmarin
Descriere Reteta
Este o Reteta simpla si se face rapid, fara pregatiri prealabile, doar trebuie sa stii din timp cand ai chef sa-l mananci si sa dezgheti Pestele de pe o zi pe alta in frigider.
In afara de Condimente aromate, Sare si Lamaie, mai e nevoie doar de putin Ulei si de putina Apa. Apa face diferenta intre un File de Peste copt-prajit si unul copt-pufos.
Si stii cand gatesc eu Peste… ? Incerc sa-l avem pe masa o data la 2 saptamani, dar stii cand ma apuca brusc sa-l gatesc? Atunci cand miroase peeste-toot a Peste, si pe strada, si de la vecini… Stii ce zic? Atunci cand e marea dezlegare la Peste!
De data asta i-am luat-o inainte acelui miros… neplacut, dar ademenitor. Am facut azi din proprie initiativa un File de Cod la cuptor, aromat cu un mix interesant de 7 Condimente (Reteta), Usturoi pudra si Lamaie.
Si apoi, desigur, ca parte din Reteta, a trebuit sa deschid toate geamurile sa aerisesc casa!
Si sa simta mirosul de Peste toti vecinii mei! ^^
Pentru o viata mai usoara, cumpara-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Condimenteaza PesteleIn vasul de cuptor pune 2 Linguri de Ulei si stoarce jumatate de Lamaie. Pune feliile de File de Peste in vas si invarta-le prin Ulei sa fie total acoperite. Presara Condimentele si Sarea si mai invarte feliile putin, apoi aseaza-le frumos si mai presara o tura de Condimente, impreuna cu Piperul rosu zdrobit. Taie felii din cealalta jumatate de Lamaie si pune-le deasupra. Pune si crengutele de Rozmarin si mai stropeste cu putin Ulei totul. Putina Apa turnata usor in vas si gata! La Cuptor! |
2
Done
25 min.
|
Peste la cuptorVa sta acolo cam 20-25 de minute. Pune Timer-ul ↓ si ia o pauza. Sau apuca-te de o Mamaliga, daca vrei. |
3
Done
|
Servim PesteScoate Pestele din cuptor, aseaza feliile cu o paleta in farfurii si daca a ramas, scurge sosul din vas peste Peste. Nu uita sa gusti Lamaia coapta! |