Ingrediente
-
180 g Paste Tagliatelle
-
2 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
200 g Fructe de Mare
-
3 catei Usturoi
-
20 g Unt
-
4 Linguri Sos Pesto
Descriere Reteta
Ador Reteta asta, pentru ca te rasfata cu gustul! O ador si pentru ca, desi pare pretentioasa, poti fi mereu pregatit s-o faci! OK, nu ai la indemana Fructe de Mare proaspete, dar si cele din congelator iti satisfac pofta, si, la fel ca Pastele, tin timp indelungat. Pe ambele e bine sa le ai ca back-up. Iar sosul Pesto il poti face rapid in blender, cu ce frunze verzi ai la indemana si in loc de Muguri de Pin poti folosi Alune, Migdale, Nuca sau Seminte de Dovleac. So, te-am convins?
Eu fac sosul de Pesto cel mai des din Patrunjel, Alune, Usturoi, Parmezan si Ulei de Masline, pentru ca Ingredientele astea se intampla se la am mai mereu in Bucatarie. Il prefer pe cel din frunze de Busuioc, dar la Alune nu as renunta, alunele chiar ii dau un gust deosebit.
Uite aici Reteta mea de Pesto cu Alune sau cumpara un Pesto gata facut, din magazine online:
Paste + Fructe de Mare
= Match Made in Heaven
Preparare
1
Done
10 min.
|
Fierbe PasteleFierbe Pastele in Apa cu Sare vreo 10 minute. |
2
Done
|
La tigaieIntr-o tigaie incapatoare pune putin Unt si pune-le pe un foc mic. Curata si toaca Usturoiul si arunca-l in tigaie. Deasupra Fructele de Mare. Lasa-le la calit cateva minute, amestecand din cand in cand. |
3
Done
|
Paste in tigaieScurge Pastele de Apa si rastoarna-le in tigaie, peste Fructele de Mare. Pune deasupra si Sosul Pesto si roteste totul in tigaie. Lasa-le impreuna vreo 2 - 3 minute pe foc, apoi stinge focul. |
4
Done
|
In farfurieAseaza frumos Pastele in farfurii si... |