Ingrediente
-
0.5 Cup Royal Icing Sugar / 100 g / 120 ml
-
3 lingurite Apa / 15 ml
-
Optional
-
Colorant alimentar
Descriere Reteta
Pentru o Glazura Regala care sa-mi iasa mereu perfect si care sa se intareasca repede, apelez la un ajutor: Royal Icing Sugar, un zahar pudra fondant pe baza de Albus, ce se gaseste in magazine.
Pentru Retete cu acest produs da click pe ingredientul Royal Icing Sugar.
Eu il folosesc pe cel de la Mega Image, pentru ca mi-e cel mai la indemana si sunt si foarte multumita de el. In ultimul timp il prefer si pentru ca nu mai trebuie sa folosesc Albusuri crude de ou. Costa 9 Lei si il poti folosi cam la 10 Retete cu mici decoratiuni sau la 5 Retete cu Cake Pops imbracate in Glazura Regala. Il gasesti si online, daca vrei sa ti-l cumperi:
Chiar daca Zaharul Royal Icing e de mare ajutor, a durat ceva pana am gasit consistenta pe care mi-o doream. Am testat de mai multe ori in proportii diferite de Zahar si Apa, Zahar si zeama de Lamaie, Zahar si Lapte, cu colorant alimentar si fara. Am incercat chiar si Reteta recomandata de Silver Spoon, dar la scara mai mica: 500 g Royal Icing Sugar si 70 ml Apa rece.
In final am ajuns la concluzia ca cea mai buna proportie de volume pentru ceea ce-mi doresc este [1 : 8], adica [15 ml : 120 ml], folosind Apa. Iar la acest Zahar pudra 120 ml = 100 g.
E o Reteta cu cantitati rotunjite, usor de masurat si usor de tinut minte si pe care poti conta, mai ales daca folosesti acelasi Zahar pentru Glazura Regala.
Daca vrei sa-ti faci o Glazura Regala de la zero si n-ai o problema cu Albusurile crude, vezi Reteta mea aici: Glazura din zahar
Preparare
1
Done
|
Glazura de zaharGlazura Regala e bine s-o folosesti imediat dupa ce o prepari. Asa eviti sa se formeze cristale de Zahar si e mult mai maleabila, te asculta mai bine. Masoara sau cantareste cantitatea de Zahar pentru Glazura. Cerne Zaharul printr-o strecuratoare de ceai intr-o cana. Adauga treptat 3 lingurite de Apa rece si incorporeaz-o cu ajutorul unei lingurite, pana se omogenizeaza. In stadiul asta o poti folosi pentru o Glazura alba si lucioasa, foarte alba, nu ca cea facuta de la zero, din Albusuri. |
2
Done
|
Colorant alimentarDaca vrei s-o colorezi adauga imediat colorantul in amestec. In functie de ce colorant alimentar folosesti, cantitatea variaza de la 2 - 3 picaturi la 1/2 de lingurita pentru amestecul din Reteta asta. In orice caz adauga colorantul treptat si amesteca de fiecare data pana se omogenizeaza. Daca mai trebuie culoare, mai pui, dar de scos nu mai poti. Deci atentie. |
3
Done
|
OrnatOrnatul cu Glazura de Zahar se poate face in multe feluri si cu ustensile diferite. Dar nu e imposibil sa ornezi prajiturile doar cu varful unei lingurite inmuiate in Glazura. |