Saleuri cu Cascaval si Seminte din aluat de foietaj

Saleuri cu Cascaval si Seminte din aluat de foietaj

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

1 foaie Aluat de foietaj
4 Linguri Cascaval afumat
1 Lingura Seminte de In
1 Lingura Seminte de Mac
1 Lingura Seminte de Floarea Soarelui
1 Lingura Susan
Tools
Forme de taiat biscuiti
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

Dupa ce am facut Palmieri si Croissant din aluatul de foietaj cumparat, trebuia sa incerc si o varianta pe sarat.

Am facut aceste saratele vreo 3 zile la rand in vacanta de Craciun, cand seara jucam cu familia Canasta si aveam nevoie de ceva de rontait. In prima zi le-am rontait cu drag, a doua zi ne-au lipsit si am intrerupt jocul de carti pentru inca o tura la cuptor, iar in a treia zi cred ca creeasem dependenta. De Canasta. Si de saleuri. Si inca o tava la cuptor!

De-atunci mi-am promis sa am mereu nu un pachet, ci doua, de aluat de foietaj in congelator. E asa bun in zile cu leneveala…

Il gasesti de cumparat la orice supermarket, insa ai grija ce alegi. Sa fie Aluat de Foietaj, nu fraged, nu de placinta. Il poti cumpara si ONLINE:

Aluat de foietaj

Daca il ai rezerva in congelator trebuie sa tii minte ca are nevoie de timp pentru a se dezgheta inainte de a-l folosi.

• • •

Cumpara-ti si celelalte ingrediente ONLINE si ai economisit timp:

Cascaval afumat   Seminte de mac   Susan

Preparare

1
Done

Dezgheata

Dezgheata aluatul la temperatura camerei.

2
Done

Forme

Intinde foaia de aluat si decupeaza saleuri dreptunghiulare sau cu formele de biscuiti.

Resturile subtiri care raman de la forme le vei coace separat, intr-un timp mai scurt. Nu incerca sa amesteci resturile ca sa formezi alt aluat, odata reframantat aluatul nu va mai creste in cuptor.

Presara peste saleuri Cascaval ras si seminte de Susan, de Mac, de In si de Floarea Soarelui. Preseaza semintele cu degetele, sa se fixeze bine.

Observi ce subtire e aluatul inainte sa intre in cuptor?

3
Done
20 min.

Cuptor

Incinge cuptorul la 170 C si baga formele de saleuri pentru 20 minute. Apoi resturile de la forme, exact asa cum sunt, pentru 15 minute.

4
Done

Serveste

Scoate tava din cuptor si lasa-le pe tava sa se racoreasca. Risti sa le rupi daca le iei imediat.

Pune-le intr-un borcan incapator si serveste!

5
Done

PS

Acum am rezerve in congelator. Ama, Gheghe si Ana, nu va fac pofta... de Canasta? :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

3 Comentarii Ascunde Commentariile

Mai pofta imi e de saleurile astea minune, ca la Canasta sigur va bat, nu-i asa Ana? E o idee minunata cu rezerva de foietaj, ca te scoate din incurcatura si cand ti-e pofta si cand ai musafiri si cand n-ai timp. Este un care de asi ♣️♥️♦️♠️ Sau de jokeri🃏🃏🃏🃏

Lasă un răspuns

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.Virginia Woolf

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: