Ingrediente
-
2.5 Cups Faina de Migdale
-
3 buc. Albus
-
1 lingurita Sare
-
1 lingurita Seminte de Fenicul
-
3 lingurite Ierburi italienesti
Descriere Reteta
Cele mai bune idei in Bucatarie vin atunci cand vrei sa te ocupi de leftovers, de toate resturile de mancare gatite sau negatite, si sa faci un meniu combinat de Brunch din ele.
De fapt asta e si motivul principal pentru care m-am apucat de gatit! Mi-am dorit sa fiu in stare sa incropesc Gustari din mers, fara prea mult stres, din orice a ramas in frigider. Cand nu ai exercitiu e cam greu, de aceea m-am testat si am experimentat in fiecare zi, vezi site-ul ala… Brunchy! :))
Azi m-am ocupat de Albusurile ramase de la Sarlota de Lamaie de ieri si pentru ca de Craciun n-am apucat sa fac tortul din Faina de Migdale, am zis sa o folosesc si pe ea. Si cum Painea cu Fenicul a disparut demult, hai cu niste Crackers!
Inca nu-mi vine sa cred ca doar din Albusuri si Faina au iesit saleurile astea fragede si crocante…
Cumpara-ti ingredientele speciale pentru aceasta Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Albus + FainaAmesteca cu o spatula Albusurile si Faina intr-un vas, pana se leaga un aluat. Daca e prea lipicios, mai regleaza cu Faina, dar nu exagera. Adauga si condimentele - Sarea si Ierburile si omogenizeaza. |
2
Done
|
AluatPentru ca este un aluat destul de lipicios si pentru ca ii strici fragezimea daca tot adaugi Faina, vei intinde aluatul pe o jumatate de hartie de copt si cu cealalta jumatate indoita peste el, ca un sandwich. Acum treaba va merge struna. Cu facaletul intinde-l treptat in toate directiile, fara sa depasesti marginea hartiei de copt, bine-nteles. Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava. Desfa hartia si cu o rola in zig-zag sau un cutit-rotita de pizza, taie saleurile, ca in poza sau cum vrei tu. Eu am mai presarat si acum niste Ierburi italienesti deasupra si le-am gaurit cu o furculita din loc in loc. Rasfira bucatele de aluat pe toata suprafata hartiei de copt si muta-le cu totul pe o tava. Practic, nu? Fara Faina imprastiata in urma. |
3
Done
15 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru 12 - 15 minute. Ele se coc repede, dar poate le vrei un pic mai rumenite, lasa-le pana au culoarea dorita. |
4
Done
|
ServitSe si racesc repede! Eu le-am gustat imediat scoase din cuptor, inmuiate in Smantana rece... cu miscari ca-n reluare, cu incetinitorul... ierburi si ceapa verde... Deliciu! Uite Reteta de Sos aici: Sos de Smanatana. |