Crackers din doar 2 ingrediente si condimente, din Faina de Migdale si Albusuri

Pentru Brunch

Crackers din doar 2 ingrediente si condimente, din Faina de Migdale si Albusuri

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

2.5 Cups Faina de Migdale
3 buc. Albus
1 lingurita Sare
1 lingurita Seminte de Fenicul
3 lingurite Ierburi italienesti

Ingrediente

Descriere Reteta

Cele mai bune idei in Bucatarie vin atunci cand vrei sa te ocupi de leftovers, de toate resturile de mancare gatite sau negatite, si sa faci un meniu combinat de Brunch din ele.

De fapt asta e si motivul principal pentru care m-am apucat de gatit! Mi-am dorit sa fiu in stare sa incropesc Gustari din mers, fara prea mult stres, din orice a ramas in frigider. Cand nu ai exercitiu e cam greu, de aceea m-am testat si am experimentat in fiecare zi, vezi site-ul ala… Brunchy! :))

Azi m-am ocupat de Albusurile ramase de la Sarlota de Lamaie de ieri si pentru ca de Craciun n-am apucat sa fac tortul din Faina de Migdale, am zis sa o folosesc si pe ea. Si cum Painea cu Fenicul a disparut demult, hai cu niste Crackers!

Inca nu-mi vine sa cred ca doar din Albusuri si Faina au iesit saleurile astea fragede si crocante…

• • •

Cumpara-ti ingredientele speciale pentru aceasta Reteta ONLINE:

Faina de migdale   Oua   Ierburi italienesti   Seminte Fenicul

Preparare

1
Done

Albus + Faina

Amesteca cu o spatula Albusurile si Faina intr-un vas, pana se leaga un aluat. Daca e prea lipicios, mai regleaza cu Faina, dar nu exagera. Adauga si condimentele - Sarea si Ierburile si omogenizeaza.

2
Done

Aluat

Pentru ca este un aluat destul de lipicios si pentru ca ii strici fragezimea daca tot adaugi Faina, vei intinde aluatul pe o jumatate de hartie de copt si cu cealalta jumatate indoita peste el, ca un sandwich. Acum treaba va merge struna. Cu facaletul intinde-l treptat in toate directiile, fara sa depasesti marginea hartiei de copt, bine-nteles.

Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava.

Desfa hartia si cu o rola in zig-zag sau un cutit-rotita de pizza, taie saleurile, ca in poza sau cum vrei tu. Eu am mai presarat si acum niste Ierburi italienesti deasupra si le-am gaurit cu o furculita din loc in loc.

Rasfira bucatele de aluat pe toata suprafata hartiei de copt si muta-le cu totul pe o tava. Practic, nu? Fara Faina imprastiata in urma.

3
Done
15 min.

La cuptor

Baga tava in cuptor pentru 12 - 15 minute. Ele se coc repede, dar poate le vrei un pic mai rumenite, lasa-le pana au culoarea dorita.

4
Done

Servit

Se si racesc repede! Eu le-am gustat imediat scoase din cuptor, inmuiate in Smantana rece... cu miscari ca-n reluare, cu incetinitorul... ierburi si ceapa verde... Deliciu!

Uite Reteta de Sos aici: Sos de Smanatana.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The thing you learn with Potage Parmentier is that "simple" is not exactly the same as easy.Julie Powell
Julie and Julia

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: