Saratele cu Chimen si Parmezan

Pentru cand ai nevoie de rontait ceva sarat

Saratele cu Chimen si Parmezan

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Aluat
200 g Faina
100 g Unt
1 lingurita Sare
1 lingurita Chimen macinat
Un varf de lingurita Drojdie
1 lingurita Zahar
150 g Iaurt Grecesc
Deasupra
1 buc. Oua
2 Linguri Parmigiano-Reggiano
2 lingurite Chimen
Alternative
50 g Untura
100 g Smantana
3 lingurite Susan
3 lingurite Seminte de Mac
Tools
1 Tava mare
Hartie de copt
Rozeta zigzag
Pensula

Ingrediente

  • Pentru Aluat

  • Deasupra

  • Alternative

  • Tools

Descriere Reteta

La capitolul dulce casa asta are mereu cate ceva. Dar la capitolul ceva de rontait sarat, hm, mai trebuie sa lucram. Asa am ajuns la vesnicele Saratele cu Chimen… pe care le gaseai, mai mereu, in toate casele pe care le vizitai pe vremuri, la noi.

E o Reteta simpla, cu un aluat facut din ce ai de obicei in bucatarie la ingrediente, dar ar fi minunat sa le facem si cu Untura in loc de Unt. Cand o fi. Daca n-ai Chimen foloseste Susan sau Mac, daca n-ai Parmezan foloseste Cascaval. Ba chiar poti inlocui Iaurtul cu Smantana.

Cumva, cumva, tot le poti face, cu rezultat asemanator… pentru rontait!

Doamne cum sunt calde…

• • •

ONLINE e mereu mai usor! Cumpara-le online:

Faina   Unt   Sare online   Chimen   Drojdie   Zahar   Iaurt   Parmezan  

Preparare

1
Done

Aluat rapid

Pune intr-un vas Drojdia uscata cu o lingurita de Zahar si cu 150g de Iaurt si amesteca bine. In alt vas mai mare amesteca 200 g de Faina cu 100 g Unt rece, pune putina Sare si Chimen macinat. Apoi adauga in vasul mare amestecul cu Iaurt si Drojdie. Daca framanti un pic obtii un aluat tare.

2
Done
10 min.

La odihna

La odihna doar aluatul! Tu pregateste restul ingredientelor. Rade Cascavalul, bate Oul si pregateste si Tava pentru cuptor cu foaie de copt.

Da drumul la cuptor la 190 C.

3
Done

Saratele

Din aluatul odihnit intinde o foaie mare si subtire, cam de 5 mm. Cu rozeta decupeaza fasii mai lungi sau mai scurte, astfel incat sa-ti incapa cat mai bine in tava. Pe masura ce le decupezi, pune-le direct in tava. Daca nu incap, faci ca mine = extra tava!

Cand ai terminat de decupat unge-le cu o pensula cu Oul batut, presara deasupra Cascaval ras si seminte de Chimen.

4
Done
20 min.

La cuptor

Baga tava in cuptor si ai rabdare 20 de minute. :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

2 Comentarii Ascunde Commentariile

Le am făcut astăzi…atât de rapida rețeta și extrem de fragede, se desfac ușor in foi, le am făcut cu parmezan și chimen. Super!

Ma bucur sa aud asta, Alina! Acum mi-ai facut pofta de foile care se desfac usor… si trebuie sa le fac din nou. Haha. Da, se fac super rapid!

Scrie un Comentariu

People who eat 3 meals a day throughout life have never really tasted Food...Charles Bukowski

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: