Ingrediente
-
Pentru Aluat
-
200 g Faina
-
100 g Unt
-
1 lingurita Sare
-
1 lingurita Chimen / macinat
-
Un varf de lingurita Drojdie
-
1 lingurita Zahar
-
150 g Iaurt Grecesc
-
Deasupra
-
1 buc. Oua
-
2 Linguri Parmigiano-Reggiano
-
2 lingurite Chimen
-
Alternative
-
50 g Untura
-
100 g Smantana
-
3 lingurite Susan
-
3 lingurite Seminte de Mac
-
Tools
-
1 Tava mare
-
Hartie de copt
-
Rozeta zigzag
-
Pensula
Descriere Reteta
La capitolul dulce casa asta are mereu cate ceva. Dar la capitolul ceva de rontait sarat, hm, mai trebuie sa lucram. Asa am ajuns la vesnicele Saratele cu Chimen… pe care le gaseai, mai mereu, in toate casele pe care le vizitai pe vremuri, la noi.
E o Reteta simpla, cu un aluat facut din ce ai de obicei in bucatarie la ingrediente, dar ar fi minunat sa le facem si cu Untura in loc de Unt. Cand o fi. Daca n-ai Chimen foloseste Susan sau Mac, daca n-ai Parmezan foloseste Cascaval. Ba chiar poti inlocui Iaurtul cu Smantana.
Cumva, cumva, tot le poti face, cu rezultat asemanator… pentru rontait!
Doamne cum sunt calde…
ONLINE e mereu mai usor! Cumpara-le online:
Preparare
1
Done
|
Aluat rapidPune intr-un vas Drojdia uscata cu o lingurita de Zahar si cu 150g de Iaurt si amesteca bine. In alt vas mai mare amesteca 200 g de Faina cu 100 g Unt rece, pune putina Sare si Chimen macinat. Apoi adauga in vasul mare amestecul cu Iaurt si Drojdie. Daca framanti un pic obtii un aluat tare. |
2
Done
10 min.
|
La odihnaLa odihna doar aluatul! Tu pregateste restul ingredientelor. Rade Cascavalul, bate Oul si pregateste si Tava pentru cuptor cu foaie de copt. Da drumul la cuptor la 190 C. |
3
Done
|
SarateleDin aluatul odihnit intinde o foaie mare si subtire, cam de 5 mm. Cu rozeta decupeaza fasii mai lungi sau mai scurte, astfel incat sa-ti incapa cat mai bine in tava. Pe masura ce le decupezi, pune-le direct in tava. Daca nu incap, faci ca mine = extra tava! Cand ai terminat de decupat unge-le cu o pensula cu Oul batut, presara deasupra Cascaval ras si seminte de Chimen. |
4
Done
20 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor si ai rabdare 20 de minute. :) |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Le am făcut astăzi…atât de rapida rețeta și extrem de fragede, se desfac ușor in foi, le am făcut cu parmezan și chimen. Super!
Ma bucur sa aud asta, Alina! Acum mi-ai facut pofta de foile care se desfac usor… si trebuie sa le fac din nou. Haha. Da, se fac super rapid!