Ingrediente
-
4 buc. Albus
-
4 Linguri Zahar
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
200 g Afine
-
Pentru ornat
-
100 g Afine
Descriere Reteta
Daca vrei sa faci Spuma de Afine, Afinele salbatice sunt cele mai potrivite. Sunt mai zemoase si mai usor de pisat marunt. Pe cele de cultura mananca-le cu drag, intregi. Sau daca chiar vrei, piseaza-le in blender. Dar nu vei obtine culoarea minunata, si nici aroma, ca de la Afinele salbatice.
Dar cand nu avem Afine proaspete, folosim Afine congelate! Si ca sa economisesti timp, cumpara-ti toate ingredientele online:
Preparare
1
Done
|
AfineleMarunteste 200 g de Afine intr-un castron, pana obtii o pasta. Pastreaza niste Afine intregi pentru ornat (100 g). Presara 1 Lingura de Zahar si pune si Vanilia peste pasta si las-o sa stea pana bati spuma. |
2
Done
|
SpumaBate Albusurile cu un tel sau cu mixerul pana obtii o spuma tare. Adauga si Zaharul treptat si bate in continuare pana cand spuma devine lucioasa si batoasa. |
3
Done
|
Spuma de AfineIncorporeaza usor, cu o spatula, pasta de Afine in spuma. Invarte spatula pana cand culoarea amestecului devine omogena. |
4
Done
|
ServestePune Spuma de Afine in castronele si orneaza cu Afinele intregi. |