Reteta de baza Sarlota fara Oua

Reteta de baza Sarlota fara Oua

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
3 Cups Lapte 720 ml
3 Linguri Zahar
5 Linguri Amidon
1 praf de Sare
0.5 lingurita Extract de Vanilie
Tools
Vase 200 ml
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

Este Reteta pe care o folosesc pentru un Pudding ca gustare si ca topping sau crema pentru prajituri si torturi. Vezi aici un exemplu de Tort cu Sarlota si aici gustari: Sarlota cu nuca de Cocos si Sarlota cu Lamaie.

Ai grija sa fierbi bine amidonul cand ai sarlota pe foc, altfel stomacul tau nu va fi prea fericit.

• • •

Si fa-ti viata mai usoara cumparandu-ti ingredientele ONLINE:

Lapte   Amidon alimentar   Zahar   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Amestec

Pune Laptele pe un foc mediu si asteapta sa dea in clocot. Intre timp ai 2 lucruri de facut: de amestecat restul ingredientelor si sa clatesti cu Apa rece castroanele in care vrei sa pui Sarlota - asta va ajuta si sa se raceasca mai repede si sa nu se lipeasca de peretii vaselor.

Amesteca intr-o cana Amidonul, Zaharul, Sarea si 3 linguri de Lapte luate din Laptele de pe foc. Eu le amestec chiar in masura de 1 Cup, masura cu care am masurat Laptele si e "murdara" deja. :)

Dupa ce da in clocot ia Laptele de pe foc si varsa in el amestecul cu Amidon. Incorporeaza-l usor si pune-l inapoi pe foc, de data asta pe un foc mai mic, pentru ca incepe sa stropeasca. Lasa-l sa fiarba 2 -3 minute, amestecand incontinuu cu o spatula.

2
Done

Vanilie sau alte esente

Dupa ce a fiert stinge focul si adauga in amestec Vanilia, amestecand un pic.

3
Done

In vase

Toarna Sarlota egal in toate vasele reci.

4
Done

La rece

Pune-le la rece pana se racesc.

Daca le lasi peste noapte in frigider, a doua zi le poti rasturna usor pe farfuriute. Dupa cateva ore bune la rece Sarlota se intareste si isi pastreaza forma atunci cand o scoti din vas.
Le poti orna apoi cu Fructe si cu Sosuri dulci, asa cum am facut aici: Sarlota cu fructe de padure.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Balance is key in cooking - you want a little acid, a little sweet, a little savory - the flavors should be harmonious.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: