Ingrediente
-
3 Cups Lapte / 720 ml
-
3 Linguri Zahar
-
5 Linguri Amidon
-
1 praf de Sare
-
0.5 lingurita Extract de Vanilie
-
Tools
-
Vase 200 ml
Descriere Reteta
Este Reteta pe care o folosesc pentru un Pudding ca gustare si ca topping sau crema pentru prajituri si torturi. Vezi aici un exemplu de Tort cu Sarlota si aici gustari: Sarlota cu nuca de Cocos si Sarlota cu Lamaie.
Ai grija sa fierbi bine amidonul cand ai sarlota pe foc, altfel stomacul tau nu va fi prea fericit.
Si fa-ti viata mai usoara cumparandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AmestecPune Laptele pe un foc mediu si asteapta sa dea in clocot. Intre timp ai 2 lucruri de facut: de amestecat restul ingredientelor si sa clatesti cu Apa rece castroanele in care vrei sa pui Sarlota - asta va ajuta si sa se raceasca mai repede si sa nu se lipeasca de peretii vaselor. Amesteca intr-o cana Amidonul, Zaharul, Sarea si 3 linguri de Lapte luate din Laptele de pe foc. Eu le amestec chiar in masura de 1 Cup, masura cu care am masurat Laptele si e "murdara" deja. :) Dupa ce da in clocot ia Laptele de pe foc si varsa in el amestecul cu Amidon. Incorporeaza-l usor si pune-l inapoi pe foc, de data asta pe un foc mai mic, pentru ca incepe sa stropeasca. Lasa-l sa fiarba 2 -3 minute, amestecand incontinuu cu o spatula. |
2
Done
|
Vanilie sau alte esenteDupa ce a fiert stinge focul si adauga in amestec Vanilia, amestecand un pic. |
3
Done
|
In vaseToarna Sarlota egal in toate vasele reci. |
4
Done
|
La recePune-le la rece pana se racesc. Daca le lasi peste noapte in frigider, a doua zi le poti rasturna usor pe farfuriute. Dupa cateva ore bune la rece Sarlota se intareste si isi pastreaza forma atunci cand o scoti din vas. |