Ingrediente
-
Pentru Sarlota
-
3 buc. Galbenus
-
4 Linguri Zahar
-
1 praf de Sare
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
3 Linguri Amidon
-
2 Cups Lapte
-
1 Lamaie
-
Pentru Frisca
-
100 ml Frisca lichida
-
1 lingurita Zahar pudra
-
Deco
-
Felii de Lamaie
-
Coaja de Lamaie
-
Optiune
-
Lemon curd
Descriere Reteta
Un Pudding clasic american, facut cu Galbenusuri de ou, care are la baza Crema delicioasa de Lamaie – Lemon curd (Reteta). Daca folosesti Lemon Curd ca ingredient, trebuie sa ii adaugi Amidon si Lapte. Daca nu ai Lemon curd, parcurge pasii din Reteta, si fa Crema de Lamaie de la zero.
Sarlota merge foarte bine si cu Nuca sau Migdale maruntite.
Daca iti place Lamaia la fel de mult cum imi place si mie… neaparat trebuie sa faci Sarlota asta!
Si fa-ti cumparaturile ONLINE, pentru o viata mai usoara.
Preparare
1
Done
|
SarlotaAmesteca intr-un vas ce va sta pe foc Galbenurile cu Zaharul, apoi Amidonul, Coaja de Lamaie si Sarea. Adauga treptat Laptele si omogenizeaza. Pune vasul la fiert pe un foc mediu spre mare, iar cand incepe sa fiarba, da focul pe mic. Amesteca incontinuu cu un tel vreo 5 - 8 minute, pana se ingroasa si se gateste bine Sarlota. Stinge focul dupa aceea si ia vasul de pe foc. Pune Zeama de Lamaie treptat in Sarlota, amestecand in continuare cu telul. Toarna compozitia in pahare si baga-le in frigider. |
2
Done
|
FriscaBate Frisca lichida cu mixerul pana ce devine spumoasa. Pune si Zaharul pudra si mai mixeaza un minut. Apoi pune si Frisca in frigider. |
3
Done
|
ServitCam in jumatate de ora te poti bucura de acest minunat Pudding cu Lamaie. Toarna Frisca deasupra si orneaza cu felii de Lamaie si Coaja rasa. |