Sarlota de Lamaie cu Frisca proaspata

Sarlota de Lamaie cu Frisca proaspata

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Sarlota
3 buc. Galbenus
4 Linguri Zahar
1 praf de Sare
Coaja de la 1 Lamaie
3 Linguri Amidon
2 Cups Lapte
1 Lamaie
Pentru Frisca
100 ml Frisca lichida
1 lingurita Zahar pudra
Deco
Felii de Lamaie
Coaja de Lamaie
Optiune
Lemon curd
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten

Ingrediente

  • Pentru Sarlota

  • Pentru Frisca

  • Deco

  • Optiune

Descriere Reteta

Un Pudding clasic american, facut cu Galbenusuri de ou, care are la baza Crema delicioasa de Lamaie – Lemon curd (Reteta). Daca folosesti Lemon Curd ca ingredient, trebuie sa ii adaugi Amidon si Lapte. Daca nu ai Lemon curd, parcurge pasii din Reteta, si fa Crema de Lamaie de la zero.

Sarlota merge foarte bine si cu Nuca sau Migdale maruntite.

Daca iti place Lamaia la fel de mult cum imi place si mie… neaparat trebuie sa faci Sarlota asta!

• • •

Si fa-ti cumparaturile ONLINE, pentru o viata mai usoara.

Zahar   Zahar pudra   Lapte   Smantana lichida   Lamaie   Oua   Amidon alimentar

Preparare

1
Done

Sarlota

Amesteca intr-un vas ce va sta pe foc Galbenurile cu Zaharul, apoi Amidonul, Coaja de Lamaie si Sarea. Adauga treptat Laptele si omogenizeaza. Pune vasul la fiert pe un foc mediu spre mare, iar cand incepe sa fiarba, da focul pe mic. Amesteca incontinuu cu un tel vreo 5 - 8 minute, pana se ingroasa si se gateste bine Sarlota. Stinge focul dupa aceea si ia vasul de pe foc.

Pune Zeama de Lamaie treptat in Sarlota, amestecand in continuare cu telul. Toarna compozitia in pahare si baga-le in frigider.

2
Done

Frisca

Bate Frisca lichida cu mixerul pana ce devine spumoasa. Pune si Zaharul pudra si mai mixeaza un minut. Apoi pune si Frisca in frigider.

3
Done

Servit

Cam in jumatate de ora te poti bucura de acest minunat Pudding cu Lamaie. Toarna Frisca deasupra si orneaza cu felii de Lamaie si Coaja rasa.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Training is everything. The peach was once a bitter almond; cauliflower is nothing but cabbage with a college education.Mark Twain

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: