Ingrediente
-
2 Cups Faina de Secara
-
2 Linguri Ierburi italienesti
-
1 lingurita Sare
-
0.5 Cup Grana-Padano / 40 g
-
2 Oua
-
5 Linguri Ulei de Masline
-
la sfarsit
-
2 Linguri Grana-Padano
-
1 Lingura Ierburi italienesti
-
1 lingurita Piper
-
Tools
-
Folie de silicon
-
Rola de taiat
-
1 Tava
Descriere Reteta
I-am numit rustici pentru ca sunt din Faina integrala de Secara, dar si pentru ca au niste forme free-style, neregulate. Si fara sa-mi dau seama la inceput, au iesit rustici de Italia, cu Grana Padano, Ulei de masline si Ierburi italienesti.
Am combinat in acesti Crackers ingredientele de la alte 2 retete experimentate de mine cu succes, unii doar cu Albus, si ceilalti niste biscuiti sarati cu Ulei. Desi am vrut sa folosesc si acum doar Albusuri, am adaugat totusi Galbenusurile, pentru ca erau exact cantitatea de umiditate de care mai avea nevoie aluatul si am evitat astfel sa adaug Apa.
Fragezimea lor a iesit cum trebuie si i-am facut destul de sarati pentru momentele de pofta de ceva sarat, momente care chiar exista! ^^
Iti poti cumpara online ingredientele speciale pentru aceasta reteta:
Preparare
1
Done
|
AluatMai intai rade Parmezanul sa-l ai pregatit. La aluat am folosit 1/2 de cana si pentru presarat deasupra vreo 2 Linguri. Apoi amesteca bine intr-un vas toate ingredientele, in ordinea in care sunt date. Framanta aluatul doar atat, pana se leaga. Va fi sfarimicios, dar tocmai acest lucru le va da fragezime. Ca sa-l framanti mai usor imparte-l in 2, apoi uneste cele 2 bucati intr-un dreptunghi gros. |
2
Done
|
Foaie de siliconIntinde incet o foaie de aluat si subtiaza-o pana la 5 mm. Nu conteaza ca se crapa pe ici-pe-colo, poti petici aluatul daca vrei, dar il poti lasa chiar si-asa. Ca totul sa mearga repede am folosit o Folie de silicon pe care am intins aluatul. Aluatul se intinde usor pe un astfel de covoras, fara sa se lipeasca si fara adaos de Faina. In plus, covorasul asta de silicon va merge direct in cuptor si nu e nevoie sa mai mut saleurile, unul cate unul, pe o tava. Iar economie de timp! Daca vrei sa-ti iei o astfel de folie gasesti la Carrefour - parca sub denumirea de Hartie de copt reutilizabila, dar o gasesti si online, aici: Folie de silicon pentru copt. |
3
Done
|
Forme |
4
Done
|
Parmezan |
5
Done
|
Aranjeaza |
6
Done
10 min.
|
La cuptorLa cuptor vor sta foarte putin, 10 minute. Si daca nu faceam atatea poze ar fi durat si pregatirea lor tot cam 10 minute. |
7
Done
|
Serveste |