Crackers rustici cu Parmezan si Ierburi italienesti

Crackers rustici cu Parmezan si Ierburi italienesti

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

2 Cups Faina de Secara
2 Linguri Ierburi italienesti
1 lingurita Sare
0.5 Cup Grana-Padano 40 g
2 Oua
5 Linguri Ulei de Masline
la sfarsit
2 Linguri Grana-Padano
1 Lingura Ierburi italienesti
1 lingurita Piper
Tools
Folie de silicon
Rola de taiat
1 Tava
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • la sfarsit

  • Tools

Descriere Reteta

I-am numit rustici pentru ca sunt din Faina integrala de Secara, dar si pentru ca au niste forme free-style, neregulate. Si fara sa-mi dau seama la inceput, au iesit rustici de Italia, cu Grana Padano, Ulei de masline si Ierburi italienesti.

Am combinat in acesti Crackers ingredientele de la alte 2 retete experimentate de mine cu succes, unii doar cu Albus, si ceilalti niste biscuiti sarati cu Ulei. Desi am vrut sa folosesc si acum doar Albusuri, am adaugat totusi Galbenusurile, pentru ca erau exact cantitatea de umiditate de care mai avea nevoie aluatul si am evitat astfel sa adaug Apa.

Fragezimea lor a iesit cum trebuie si i-am facut destul de sarati pentru momentele de pofta de ceva sarat, momente care chiar exista! ^^

• • •

Iti poti cumpara online ingredientele speciale pentru aceasta reteta:

Faina secara   Ulei masline   Parmezan Grana Padano   Oua   Ierburi italienesti   Piper negru

Preparare

1
Done

Aluat

Mai intai rade Parmezanul sa-l ai pregatit. La aluat am folosit 1/2 de cana si pentru presarat deasupra vreo 2 Linguri.

Apoi amesteca bine intr-un vas toate ingredientele, in ordinea in care sunt date. Framanta aluatul doar atat, pana se leaga. Va fi sfarimicios, dar tocmai acest lucru le va da fragezime. Ca sa-l framanti mai usor imparte-l in 2, apoi uneste cele 2 bucati intr-un dreptunghi gros.

2
Done

Foaie de silicon

Intinde incet o foaie de aluat si subtiaza-o pana la 5 mm. Nu conteaza ca se crapa pe ici-pe-colo, poti petici aluatul daca vrei, dar il poti lasa chiar si-asa.

Ca totul sa mearga repede am folosit o Folie de silicon pe care am intins aluatul. Aluatul se intinde usor pe un astfel de covoras, fara sa se lipeasca si fara adaos de Faina. In plus, covorasul asta de silicon va merge direct in cuptor si nu e nevoie sa mai mut saleurile, unul cate unul, pe o tava. Iar economie de timp!

Daca vrei sa-ti iei o astfel de folie gasesti la Carrefour - parca sub denumirea de Hartie de copt reutilizabila, dar o gasesti si online, aici: Folie de silicon pentru copt.

3
Done

Forme

Cu un cutit cu lama dreapta sau cu o rola de taiat, trage linii pe diagonala, pe orizontala sau pe verticala sau cum doresti. Daca nu-ti plac marginile neregulate, aduna resturile si formeaza alt aluat cu forme mai frumoase. Eu le-am lasat fix asa, tot pentru economie de timp. :)

4
Done

Parmezan

Da drumul la cuptor la 200 C.

Presara deasupra aluatului intins Parmezan, Ierburi aromate si putin Piper.

5
Done

Aranjeaza

Separa saleurile indepartandu-le spre margini, pentru a crea putin spatiu intre ele si muta cu totul folia de silicon pe o tava.

6
Done
10 min.

La cuptor

La cuptor vor sta foarte putin, 10 minute. Si daca nu faceam atatea poze ar fi durat si pregatirea lor tot cam 10 minute.

7
Done

Serveste

Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-i sa se raceasca in tava. Apoi serveste. Crunchy & Salty!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

With bread and wine you can walk your road.Spanish Proverb

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: