Ingrediente
-
2 Nectarine
-
1 strop de Unt
-
200 g Mascarpone
-
1 Lingura Zahar pudra
-
1 Lingura Amaretto
-
Menta
Descriere Reteta
Trebuie sa iti spun de la inceput ca am incercat mai multe fructe pe gratar: Mere, Pere, Piersici si Nectarinele. Cu aceeasi crema imbunatatita cu Lichior Amaretto. Doar Nectarinele isi pastreaza gustul dulceag dupa ce sunt coapte pe gratar, celelalte fructe devin fade si nici Amaretto nu le mai ajuta.
Asa ca pentru aceasta Reteta cauta neaparat Nectarine!
Unele ingrediente le poti cumpara ONLINE:
Preparare
1
Done
|
CremaAmesteca bine crema Mascarpone cu Amaretto si cu Zaharul pudra si pune-o la rece. |
2
Done
|
GratarSpala Nectarinele, taie-le in jumatati si scoate-le samburii. Unge partile taiate cu putin Unt. Pune o tigaie-gratar pe foc mic si cand se incinge aseaza Nectarinele cu partea taiata in jos, pe gratar. Lasa-le vreo 3 - 4 minute, verificandu-le din cand in cand. Stai cu ochii pe ele si ai grija sa nu se arda! Eu stateam de vorba in timp ce le faceam si nah, am reusit sa cam ard una. |
3
Done
|
FarfurieAseaza Nectarinele fierbinti pe farfurii si adauga crema rece deasupra. Orneaza cu frunze de Menta. |