Mere coapte cu Scortisoara servite cu sos rece de Smantana

Mere coapte cu Scortisoara servite cu sos rece de Smantana

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
6 Mere
6 lingurite Zahar
1 lingurita Scortisoara
Pentru SOS
200 g Smantana
3 Linguri Lapte
1 lingurita Zahar

Ingrediente

  • Pentru SOS

Descriere Reteta

Stateam cu un prieten pe balcon la aer si admiram avioanele de pe cer, chiar deasupra noastra. La un moment dat apare si vecinul meu pe balcon si ma intreaba: Vrei niste mere? Da! i-am raspuns imediat. Si imi intinde o punga plina cu mere aduse de la tara. Ce misto!

Si cand ai multe mere e pacat sa nu faci cateva la cuptor, cu miros imbietor de scortisoara, nu… ?

Nu e neaparat o Reteta „de citit”, ci mai degraba o Reteta fara Reteta, la fel cum sunt multe alte Retete simple pe Brunchy. O pun aici in primul rand ca un reminder sa le incerci daca nu le-ai incercat, dar si ca o propunere de a le face cum le facea bunica mea de la Brasov. Sosul l-am adaugat eu si ti-l recomand rece si bine batut alaturi de Merele calde. Iese atat de bun Sosul, incat vei vrea sa-l folosesti si la alte placinte sau tarte, ca de exemplu la Apple Pie!

Ah, si mai un motiv pentru care am scris Reteta pe blog. Pentru atunci cand caut inspiratie in Retetele de Toamna! Vezi pe link Retete cu Dovleac, Gutui si alte bunatati de toamna.

Daca si tu ai multe Mere si nu stii ce sa mai combini cu ele, da click la ingrediente pe ingredient 🙂 si vezi destule idei si retete.

• • •

N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Mere rosii online   Zahar   Scortisoara   Smantana

Preparare

1
Done

Pregateste Merele

Da drumul la cuptor la 180-190C.

Apoi spala bine Merele, scobeste-le cat mai adanc si aseaza-le pe o tava. Toarna cate o lingurita de Zahar in fiecare scobitura si presara deasupra putina Scortisoara. Si baga-le in cuptor.

2
Done
40 min.

La cuptor

La cuptor vor sta cam 40 min. Dupa ce stingi focul, mai lasa-le in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca putin si sa eviti curgerea siropului de Zahar din ele.

3
Done

Sosul

Cat Merele stau la cuptor bate bine Smanatana cu Laptele si cu Zaharul. Nu trebuie mixer pentru asta, eu le-am amestecat cu o furculita. Sosul va deveni aerat si matasos si isi va mari volumul. Pune-l in frigider pana la servire.

4
Done

Serveste

Insist pe servitul Merelor calde cu Sosul rece - pentru ca asa se joaca cu simturile! Eu am mai presarat la sfarsit inca putina Scortisoara si... acum... de-abia astept sa le fac din nou!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The trouble with eating Italian is that 5 or 6 days later, you're hungry again.George Miller

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: