Ingrediente
-
150 ml Lapte
-
70 g Malai
-
1 Ceapa Alba
-
1 Lingura Unt
-
450 g Carne tocata
-
1 buc. Oua
-
Sare & Paprika
-
Piper Cayenne
-
Pentru imbracat
-
1 cana Malai
-
Sare
-
Pentru prajit
-
2 Linguri Unt
-
Optional
-
70 g Pesmet
Descriere Reteta
Noroc cu izolarea in casa in care suntem cu totii – asa apuc si eu sa mai gatesc ceva nou. Dar cum conditiile nu sunt ideale, a trebuit sa adaptez Reteta clasica de Chiftelute Suedeze – am folosit Malai, ca Pesmetul lipseste de la locul lui.
E prima data cand inmoi Malaiul in Lapte si ar fi fost prima data daca faceam asta cu Pesmet. E o idee excelenta, pe care vreau sa o tin minte. Cu ajutorul Malaiului umflat cu Lapte Chiftelutele au obtin un gust consistent si gustos, fara sa aibe acel gust tipic de Carne tocata pe care il simti la Chiftelutele romanesti sau la Meatballs specifice in America si Anglia. Practic au devenit niste gustari din Carne… cu garnitura cu tot. Buneee!
Si mai e ceva! Nefolosind Pesmet – pentru cine e interesat – a devenit o Reteta fara Gluten.
Muncesti ceva la ele, dar e prima data cand nu ma vait ca n-am timp…
Cumpara-ti ingredientele ONLINE. E mai usor asa.
Preparare
1
Done
|
Malai in LaptePune Malaiul la inmuiat in Lapte intr-un castron si lasa-le deoparte. |
2
Done
|
Ceapa calitaPune 1 Lingura de Unt intr-o tigaie mare si lasa-le pe foc mic pana toci Ceapa. Ceapa tocata o calesti cateva minute pana devine aurie. |
3
Done
|
AmestecIntr-un vas incapator amesteca Carnea tocata, Ceapa calita, Oul, Malaiul cu Lapte si Condimentele. Textura acestui amestec va fi mai aerat, spre deosebire de Chiftelutele obisnuite care sunt mai dense si mai usor de modelat. Formeaza Chiftelute luand cu o Lingura din amestec si apoi modelandu-le cu mana. Aseaza-la pe un fund de lemn, as zice, la odihna. |
4
Done
|
Chiftelute prin Malai |
5
Done
|
Chiftelute la prajitPregateste aceeasi tigaie de mai devreme cu inca 2 Linguri de Unt. Pune-o pe foc mediu si adauga prima parte de Chiftelute. Cat timp se prajesc primele, imbraca celelalte in Malai. Urmareste tigaia sa vezi cand e cazul sa le intorci. Eu le-am intors de vreo 3-4 ori pana am ajuns la rumeneala dorita. |
6
Done
|
Serveste Chiftelute Suedeze |