Chiftelute Suedeze cu Malai in loc de Pesmet

Chiftelute Suedeze cu Malai in loc de Pesmet

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
150 ml Lapte
70 g Malai
1 Ceapa Alba
1 Lingura Unt
450 g Carne tocata
1 buc. Oua
Sare & Paprika
Piper Cayenne
Pentru imbracat
1 cana Malai
Sare
Pentru prajit
2 Linguri Unt
Optional
70 g Pesmet
Dieta:
  • Retete FARA Gluten

Ingrediente

  • Pentru imbracat

  • Pentru prajit

  • Optional

Descriere Reteta

Noroc cu izolarea in casa in care suntem cu totii – asa apuc si eu sa mai gatesc ceva nou. Dar cum conditiile nu sunt ideale, a trebuit sa adaptez Reteta clasica de Chiftelute Suedeze – am folosit Malai, ca Pesmetul lipseste de la locul lui.

E prima data cand inmoi Malaiul in Lapte si ar fi fost prima data daca faceam asta cu Pesmet. E o idee excelenta, pe care vreau sa o tin minte. Cu ajutorul Malaiului umflat cu Lapte Chiftelutele au obtin un gust consistent si gustos, fara sa aibe acel gust tipic de Carne tocata pe care il simti la Chiftelutele romanesti sau la Meatballs specifice in America si Anglia. Practic au devenit niste gustari din Carne… cu garnitura cu tot. Buneee!

Si mai e ceva! Nefolosind Pesmet – pentru cine e interesat – a devenit o Reteta fara Gluten.

Muncesti ceva la ele, dar e prima data cand nu ma vait ca n-am timp…

• • •

Cumpara-ti ingredientele ONLINE. E mai usor asa.

Lapte   Malai grisat   Ceapa alba   Unt   Carne tocata   Oua   Paprika afumat   Piper Cayenne

Preparare

1
Done

Malai in Lapte

Pune Malaiul la inmuiat in Lapte intr-un castron si lasa-le deoparte.

2
Done

Ceapa calita

Pune 1 Lingura de Unt intr-o tigaie mare si lasa-le pe foc mic pana toci Ceapa. Ceapa tocata o calesti cateva minute pana devine aurie.

3
Done

Amestec

Intr-un vas incapator amesteca Carnea tocata, Ceapa calita, Oul, Malaiul cu Lapte si Condimentele. Textura acestui amestec va fi mai aerat, spre deosebire de Chiftelutele obisnuite care sunt mai dense si mai usor de modelat.

Formeaza Chiftelute luand cu o Lingura din amestec si apoi modelandu-le cu mana. Aseaza-la pe un fund de lemn, as zice, la odihna.

4
Done

Chiftelute prin Malai

Pregateste intr-un vas Malaiul ramas si putina Sare, amesteca bine. Eu prefer sa folosesc aici un vas dreptunghiular in care pot roti usor Chiftelutele de la un capat la altul, prin Malai.

Imbraca - jumatate - din Chiftelute in Malai.

5
Done

Chiftelute la prajit

Pregateste aceeasi tigaie de mai devreme cu inca 2 Linguri de Unt. Pune-o pe foc mediu si adauga prima parte de Chiftelute.

Cat timp se prajesc primele, imbraca celelalte in Malai.

Urmareste tigaia sa vezi cand e cazul sa le intorci. Eu le-am intors de vreo 3-4 ori pana am ajuns la rumeneala dorita.

6
Done

Serveste Chiftelute Suedeze

Fiind atat de consistente merg servite doar cu un sos.
De Smanatana? :)
Poate chiar direct din tigaie!
Asa e-n carantina. ^^

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Lasă un răspuns

We must have a pie. Stress cannot exist in the presence of a pie.David Mamet
Boston Marriage

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: