Ingrediente
-
Inimi Galbene
-
4 buc. Galbenus
-
1 Cup Porumb
-
1 Lingura Ierburi italienesti
-
1 praf de Sare
-
Inimi Verzi
-
4 buc. Albus
-
1 Cup Mazare
-
1 Lingura Ierburi de Provence
-
1 praf de Sare
-
Pentru tigaie
-
4 Linguri + Ulei
-
Pentru ornat
-
Boabe de Mazare
-
Boabe de Porumb
-
Paprika
-
Sare
-
Pentru servit
-
2 felii Paine / prajita
-
Tools
-
Blender vertical
-
Forme de taiat biscuiti
-
Farfurii negre
Descriere Reteta
Este o Reteta inventata despre care nu stiam daca o sa-mi iasa asa cum imi doream. Este inventata de mine in sensul ca nu am mai auzit de ea si nici n-am mai vazut oua colorate cu legume in forma de inima, chiar daca poate ea exista!
Trebuia sa incerc, ideea ma urmarea. Practic nu avea ce sa se intample nepotrivit, Omleta verde din Mazare am mai facut, iar Porumbul banuiam ca se va comporta la fel. Dar nu stiam cat de bine se vor taia formele, mai ales ca mi-a intrat in cap sa fac omleta verde doar din albusuri, pentru o culoare foarte vie de verde – ma gandeam eu – si pe cea galbena doar din galbenusuri. Asta n-am mai incercat. Dar a iesit cum trebuie.
Yaay!
Si pentru ca omleta colorata e gandita pentru un Mic Dejun cu rasfat in doi, a trebuit s-o fac din timp, s-o decupez si s-o aranjez in liniste. Stiam ca va trebui s-o incalzesc din nou inainte de servire, asa ca am pus-o pe niste platouri din piatra pe care le-am incalzit in cuptor, cu tot cu painea prajita. Doar Sarea si Paprika le-am asezat la sfarsit, ele fiind puse acolo nu doar pentru o pata de culoare, ci si pentru ca rasfatul sa continue si atunci cand mananci, potentandu-ti singur gusturile dupa plac.^^
Incearc-o cu curaj, n-ai ce sa patesti! Doar vei manca ceva mai multe Legume. Pai da, in reteta asta Porumbul e Leguma. Exact ca-n amestecul mexican de Legume! :))
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteDaca nu folosesti Mazare si Porumb din conserva, trebuie sa le dezgheti putin inainte. Pune 1 Cana de Mazare intr-un vas si umple cu Apa cat sa acopere Mazarea. Ia 1 Cana de Porumb si umple-o la fel cu Apa. Scurge Apa rece de la Mazare si pune din nou alta Apa, la fel si la Porumb. |
2
Done
|
Omleta verdeScurge toata Apa de la Mazare. Pastreaza cateva boabe de Mazare si de Porumb pentru ornat. Sparge Ouale si pune Albusurile peste Mazare si Galbenusurile peste boabele de Porumb. Presara Sare si Ierburi italienesti pentru omleta verde si cu un blender vertical incepe sa le mixezi. Mazarea se marunteste, iar Albusul se bate, exact ce vrem. Pune o tigaie mica pe un foc mediu cu putin Ulei si in 2 minute varsa amestecul cu Mazare in tigaie. Pune si un capac si supravegheaza omleta sa nu se arda la margini. Daca e cazul da focul mai mic. Cand si suprafata de sus s-a copt, e gata. La mine a durat cam 8 minute pe foc mic. Stinge focul si lasa omleta in tigaie, sa se racoreasca, o vei scoate mai usor asa. Cu o spatula dreapta desprinde usor toate marginile omletei si gliseaz-o incet pe un fund de lemn. Las-o acolo sa se raceasca. |
3
Done
|
Omleta galbenaOmleta de Galbenusuri cu Porumb o faci la fel, doar ca ar fi frumos sa-i pui alte ierburi aromatice. So, curata blenderul, curata tigaie si repeta procesul. |
4
Done
|
Decupeaza inimi |
5
Done
|
OrneazaPrajeste 2 felii de Paine in tigaie sau in toaster si taie-le in jumatati. Orneaza farfuriile cu Paine prajita si cu boabele colorate. |
6
Done
|
Serveste |