Ingrediente
-
4 buc. Oua
-
250 ml Lapte / un pahar
-
200 g + Branza Cheddar / sau Cascaval
-
1 lingurita Mustar de Dijon
-
6 felii + Bacon / subtiri
-
2 felii Paine / taiata cubulete
-
Sare & Paprika
-
Pentru Ornat
-
1 buc. Ardei Rosu
-
3 buc. Ceapa Verde
-
Patrunjel
-
Vase termorezistente
-
2 Vase 15 x 15 cm / pentru portii separate
-
sau
-
1 Vas 20 x 30 cm
Descriere Reteta
Omleta, prin definitie, inseamna oua batute si puse pe foc, dar nah! Eu am incercat-o la Cuptor, dupa ce am facut-o pe foc, iar Ingredientele sunt aceleasi.
One cool dinner. Or breakfast. Or brunch!
Portiile par cam mari, dar don’t worry, contin si Painea care trebuia sa stea langa! Reteta este pentru 2 portii si am ales 2 vase separate, pentru ca fiecare sa poata servi Brunch-ul direct din ele. In plus, sunt ca doua caserole ce se pot pregati cu o seara inainte, iar dimineata le bagi doar in cuptor si le pui cruditati. Sau ai 2 portii doar pentru tine, pe care le coci pe rand, dimineata si seara.
As face asa si pentru 4 portii, dar desigur poti pune compozitia intr-un singur vas, de aprox. 20 x 30 cm.
Incinge cuptorul, ca facem Omleta! La Cuptor.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Cuptor 190 CPoti incinge cuptorul si la 200 C, daca te grabesti si iti permiti sa stai cu ochii pe Omleta. Pregateste vasele pentru cuptor, sa le ai la indemana. |
2
Done
|
Bate OualeIntr-un vas bate Ouale bine cu telul si adauga apoi Mustarul, Sarea, Paprika si Laptele. |
3
Done
|
StraturiIn vasele termorezistente pune mai intai Painea taiata cubulete si presara aproape toata branza Cheddar rasa peste ele. Apoi pune si fasiile de Bacon si toarna peste toate compozitia cu Oua. Acum mai merge o tura de Cheddar presarata pe deasupra! Si daca ai noroc... sau daca pui un pic vasele la sfarsit pe gratarul de sus al cuptorului, o sa obtii de la branza o crusta aurie si crocanta ca-n filmele artistice! |
4
Done
20 min.
|
Omleta la cuptorPune vasele cu compozitia pe o tava sau direct pe gratarul din cuptor. Daca le pui pe o tava, le vei scoate mai usor din cuptor atunci cand vor fi fierbinti. Vor sta acolo cam 20 de minute. Porneste Timer-ul albastru ↓ ! |
5
Done
|
Si ceva crud!Intre timp spala si taie fasii Ardeiul rosu si toaca Ceapa verde. Dupa ce scoti Omletele din cuptor pune imediat legumele crude deasupra, sa se inmoaie un pic in aburi. Nu uita: Le poti face Caserole pentru a doua zi! |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
In loc de cubulete de paine, daca ai mai mult timp la dispozitie, rade un cartof crud, pentru fiecare portie. Prajeste-l putin cat sa se lege ca o turta si apoi urmeaza aceeasi pasi simpli ca la aceasta reteta.
Dupa mine Painea are tot farmecul in Reteta asta. Imbibata cu gusturi de la straturile de mai sus si putin crocanta…