Ingrediente
-
230 g Unt
-
230 g Zahar
-
230 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
3 buc. Oua
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Esenta de Portocale
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
Colorant alimentar
-
Confetti de zahar
-
Decor
-
150 g Pasta de zahar
-
1 Lingura Zahar pudra
-
1 lingurita Apa
-
Tools
-
Tava 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Dantela briose
-
Cerc de decupat
-
Forma silicon cu model
-
Forma figurine botez
-
Pensula
Descriere Reteta
Briosele decorate colorat si festiv fac parte din Candy Bar-ul pentru un botez. Sunt facute dintr-un aluat cu Unt si aromate cu Esenta de portocale si coaja de Lamaie. Am folosit si colorant alimentar si confetti de zahar in aluat, dar Reteta e okay si fara ele.
Iti poti cumpara online formele necesare si accesoriile pentru decorarea acestor briose:
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un vas amesteca cu mixerul mai intai Untul cu Zaharul, apoi cu Faina si Praful de copt, apoi cu Ouale si cu Sarea si la sfarsit adauga Esenta, coaja de Lamaie si colorantul alimentar, daca folosesti. |
2
Done
|
In tava |
3
Done
25 min.
|
La cuptorBaga tava la cuptor pentru 20 - 25 de minute. |
4
Done
|
OrnatDin Pasta de zahar mov intinde o foaie subtire si aplica-i modelul cu forma de silicon. Decupeaza 6 cercuri din pasta cu model. Din Pasta alba formeaza niste bilute si baga-le in forma pentru figurine presand si eliminand pasta in exces. Scoate figurinele din forme si aplica 6 din ele pe cercuri. Poti folosi putina Apa pentru a le lipi mai bine. |
5
Done
|
BrioseCand briosele sunt gata, lasa-le sa se raceasca putin. Apoi aplica cercurile si figurinele pe ele, tot cu putina Apa si lasa-le sa se usuce bine. |