Ingrediente
-
200 g Unt
-
200 g Zahar
-
200 g Faina
-
7 g Praf de copt
-
3 buc. Oua
-
100 g Ciocolata
-
4 Linguri Cacao
-
3 lingurite Cardamon / macinat
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
1 praf de Sare
-
Pentru ornat
-
300 g Pasta de zahar / 250 g Mov, 50 g Alb
-
100 g Zahar pudra
-
Tools
-
Tava de 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Set cercuri de taiat biscuiti
-
Sablon cu model
-
1 Pai gros
Descriere Reteta
Briosele astea aratoase si gustoase fac parte din Candy Bar-ul facut special pentru un Party care a avut ca tematica Vinyl-ul. Deh, unii oameni isi cumpara Pickup in anul 2017 si s-au indragostit de discuri!
Daca vrei sa vezi ce a mai continut Candy-bar-ul, uite Retetele aici:
– Briose cu note muzicale
– Biscuiti pe bat in forma de vinyl
– Tortul in forma de vinyl
Gasesti ingredientele speciale pentru Briose ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatestePregateste tava cu cosuletele de hartie si da drumul la cuptor la 190 C. |
2
Done
|
AluatCu mixerul amesteca bine Untul cu Zaharul pana devine cremos. Adauga treptat si Ouale in mix si la sfarsit pune Esenta de Vanilie, Cardamonul si Cacaua. In alt vas amesteca Faina cu Praful de copt si cu putina Sare si toarna totul peste mix, incorporand bine Faina. La final, toaca Ciocolata cu un cutit, creand niste aschii mici si niste bucatele de Ciocolata, random. Adauga-le in aluat, amestecand inca o tura. |
3
Done
20 min.
|
La cuptorCu o lingura imparte compozitia in formele de briose si baga tava in cuptor. Sa le verifici la sfarsit cu o scobitoare, sa vezi daca s-au copt bine. |
4
Done
|
DecoratiuniFramanta Pasta de zahar Mov, sa devina modelabila. Pe un blat presara Zahar pudra si intinde o foaie de vreo 3 - 4 mm. Cu sablonul preseaza Pasta de zahar sa formezi modelul texturat. Cu un cerc - ceva mai mic ca o briosa - taie toate cercurile necesare din materialul Mov. Apoi din materialul Alb creaza cercuri mai mici si gaureste centrul lor cu ajutorul unui pai gros. Aplica cercurile albe in centrul cercurilor texturate, presand un pic. |
5
Done
|
MontajScoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca 15 minute. Lipeste discurile pe briose, ungandu-le pe dos cu o pensula cu Apa si aplicandu-le peste aluatul copt. |