Ingrediente
-
200 g Unt
-
200 g Zahar
-
200 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
1 praf de Sare
-
3 buc. Oua
-
1 lingurita Esenta de Migdale
-
Coaja de Lamaie
-
Decoratiuni
-
300 g Pasta de zahar
-
2 Linguri Zahar pudra
-
1 Lingura Apa
-
Tools
-
Tava 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Cercuri de taiat
-
Forma figurine botez
-
Grilaj pentru fondant
-
Pensula
Descriere Reteta
Briosele imbracate cu Pasta de zahar trebuie sa fie usoare si nu foarte dulci. Pentru aroma am folosit Esenta de Migdale si putina coaja de Lamaie.
Au fost decorate pentru un botez si poti vedea alte 2 idei de decorat dulciurile cu figurinele speciale si alte briose decorate pentru acel eveniment, aici: Candy bar botez.
Iti poti cumpara online formele necesare pentru decorarea acestor briose, de la un magazin de la care le-am cumparat si eu:
Si Fondantul de aici:
Preparare
1
Done
|
PregatestePregateste tava cu cosuletele de hartie pentru briose si da drumul la cuptor la 190 C. |
2
Done
|
AluatAmesteca cu un mixer ingredientele in ordinea in care apar in lista, pana se omogenizeaza. Toarna compozitia in formele pentru briose. |
3
Done
25 min.
|
La cuptorBaga tava la cuptor pentru 20 - 25 de minute. |
4
Done
|
DecoratiuniIntre timp pregateste decoratiunile. Presara Zahar pudra pe masa de lucru, pentru a lucra mai usor cu Pasta de zahar. Din Pasta mov intinde o foaie subtire si aplica grilajul peste ea, presand usor. Aplica grilajul in continuarea modelului pana acoperi toata suprafata. Decupeaza 12 cercuri din Pasta cu model. Din Pasta alba formeaza niste bilute pe care le introduci in forma de figurine din silicon. Scoate formele si aplica-le peste cercuri cu ajutorul Apei pe post de lipici. Adica unge figurinele cu pensula inmuiata in Apa, pe dos. |
5
Done
|
MontajDupa ce briosele sunt gata, lasa-le putin la racit. Apoi aplica cercurile, unse putin cu Apa, peste briose si lasa-le sa se usuce. |