Briose cu Iaurt grecesc, Smantana si fructe confiate colorate

Briose cu Iaurt grecesc, Smantana si fructe confiate colorate

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
300 g Faina
200 g Zahar
1 lingurita Praf de copt
0.5 lingurita Sare
3 Oua
200 g Iaurt Grecesc
100 g Smantana
3 Linguri Lapte 60 ml
Coaja de la 1 Lamaie
1 lingurita Esenta de Lamaie
4 Linguri Fructe confiate
La sfarsit
1 Lingura Fructe confiate
Tools
Tava 12 briose
Cosulete briose
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • La sfarsit

  • Tools

Descriere Reteta

Aluatul asta de Briose cu Smantana si Iaurt eu il numesc aluat de catifea, pentru ca este dens si totusi fin ca textura. Ca orice aluat cu Iaurt sau Lapte batut creste uniform in cuptor si se preteaza foarte bine sa-i adaugi accesorii dulci, cum ar fi bucati de ciocolata, afine sau fructe confiate, accesorii cu care face priza buna.

E prima data cand folosesc Fructe confiate in cuptor si m-am bucurat ca si ele s-au comportat foarte bine la temperatura mare, nu s-au topit si nu s-au decolorat. Cubuletele de fructe colorate contin Lamaie, Portocala, Cirese rosii si Cirese verzi, au un gust foarte aromat – in directii diferite de aroma, asa ca este o placere sa le intalnesti prin briosa.

Le poti cumpara de la Orient Market din noua piata Obor din Bucuresti sau online, de mai jos:

Fructe confiate   Iaurt   Smantana   Zahar   Faina   Lapte   Praf de copt   Lamaie   Oua  

Preparare

1
Done

Aluat

Intr-un vas mare amesteca mai intai ingredientele uscate, adica Faina, Zaharul, Praful de copt si Sarea. Sparge Ouale deasupra si incorporeaza-le cat poti cu o spatula. Adauga Iaurtul, Smantana si Laptele si amesteca tot aluatul. La sfarsit rade Coaja de la o Lamaie, pune si esenta de Lamaie si Fructele confiate. Amesteca-le si pe ele in aluat.

2
Done

In tava

Da drumul la cuptor la 170 C.

Aseaza cosuletele de hartie in tava si toarna compozitia in forme, pana aproape le umpli. Pune pe fiecare briosa cateva Fructe confiate, sa ramana vizibile.

3
Done
25 min.

La cuptor

Baga tava in cuptor pentru aprox. 25 de minute si verifica prin palpare sau cu o scobitoare daca s-au patruns bine. Oricum, scoate-le inainte ca mirosul placut de copt din cuptor sa se transforme intr-un miros de ceva ars. Trecerea de la un status la altul dureaza, cred, o secunda, si ar fi bine sa prinzi secunda aia pe radar. :)

4
Done

La racit

Cand sunt gata, lasa-le la racit in tava. Apoi se stie ce e de facut cu ele!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

I cook with wine, sometimes I even add it to the food.W. C. Fields

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: