Ingrediente
-
300 g Faina
-
200 g Zahar
-
1 lingurita Praf de copt
-
0.5 lingurita Sare
-
3 Oua
-
200 g Iaurt Grecesc
-
100 g Smantana
-
3 Linguri Lapte / 60 ml
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
1 lingurita Esenta de Lamaie
-
4 Linguri Fructe confiate
-
La sfarsit
-
1 Lingura Fructe confiate
-
Tools
-
Tava 12 briose
-
Cosulete briose
Descriere Reteta
Aluatul asta de Briose cu Smantana si Iaurt eu il numesc aluat de catifea, pentru ca este dens si totusi fin ca textura. Ca orice aluat cu Iaurt sau Lapte batut creste uniform in cuptor si se preteaza foarte bine sa-i adaugi accesorii dulci, cum ar fi bucati de ciocolata, afine sau fructe confiate, accesorii cu care face priza buna.
E prima data cand folosesc Fructe confiate in cuptor si m-am bucurat ca si ele s-au comportat foarte bine la temperatura mare, nu s-au topit si nu s-au decolorat. Cubuletele de fructe colorate contin Lamaie, Portocala, Cirese rosii si Cirese verzi, au un gust foarte aromat – in directii diferite de aroma, asa ca este o placere sa le intalnesti prin briosa.
Le poti cumpara de la Orient Market din noua piata Obor din Bucuresti sau online, de mai jos:
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un vas mare amesteca mai intai ingredientele uscate, adica Faina, Zaharul, Praful de copt si Sarea. Sparge Ouale deasupra si incorporeaza-le cat poti cu o spatula. Adauga Iaurtul, Smantana si Laptele si amesteca tot aluatul. La sfarsit rade Coaja de la o Lamaie, pune si esenta de Lamaie si Fructele confiate. Amesteca-le si pe ele in aluat. |
2
Done
|
In tavaDa drumul la cuptor la 170 C. Aseaza cosuletele de hartie in tava si toarna compozitia in forme, pana aproape le umpli. Pune pe fiecare briosa cateva Fructe confiate, sa ramana vizibile. |
3
Done
25 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru aprox. 25 de minute si verifica prin palpare sau cu o scobitoare daca s-au patruns bine. Oricum, scoate-le inainte ca mirosul placut de copt din cuptor sa se transforme intr-un miros de ceva ars. Trecerea de la un status la altul dureaza, cred, o secunda, si ar fi bine sa prinzi secunda aia pe radar. :) |
4
Done
|
La racitCand sunt gata, lasa-le la racit in tava. Apoi se stie ce e de facut cu ele! |