Ingrediente
-
Pentru Velvet Cupcakes
-
230 g Faina / 1.75 Cups
-
2 Linguri Cacao
-
7 g Praf de copt
-
0.5 lingurita Sare
-
200 g Zahar / 1.5 Cups
-
180 ml Ulei / 0.75 Cups
-
2 buc. Oua
-
2 lingurite Extract de Vanilie
-
240 ml Lapte batut / 1 Cup
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 lingurita Otet de Mere
-
Pentru Frosting
-
240 ml Lapte / 1 Cup
-
50 g Faina / 1/8 Cup
-
150 g Unt
-
130 g Zahar / 1 Cup
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
0.5 lingurita Sare
-
Pentru Ornat
-
6 buc. Capsuni
-
6 Scobitori
-
Tools
-
Tava pentru 12 Cupcakes
-
12 Cosulete de hartie
-
Mixer
-
Posh pentru frosting
-
Cornet mare pentru posh
-
Forma de taiat inimioara
Descriere Reteta
Este un proiect ambitios, cu multe ingrediente puse in armonie si care are la baza 2 Retete vechi, cu radacini in perioada interbelica: Red Velvet Cake si Frosting din Lapte fiert cu Faina.
Am folosit pentru cupcakes Reteta de Velvet Cake pentru ca are gust de Ciocolata si merge perfect cu Capsunile! Frosting-ul cu Lapte si Faina si doar cu o mica parte de Unt este mai fluffy si mai putin… pot sa spun? … mai putin g-r-e-t-o-s decat foarte-folositul frosting de Unt.
Update: Decupeaza inimioarele din Capsuni de la inceput si taie toate resturile in bucatele mici, pe care sa le adaugi in aluat! Eu am ratat momentul.
Si iti poti cumpara ingredientele ONLINE pentru Reteta:
Ciocolata + Capsuni = Match made in Heaven!
Preparare
1
Done
|
Sarlota de Lapte si FainaIncepem cu Frosting-ul pentru ca el are nevoie de timp sa se formeze. Amesteca 240 ml de Lapte cu 50 g de Faina intr-un vas pe care il pui pe foc mediu. Cu un tel amesteca incontinuu si lasa compozitia sa fiarba 1 minut. Transfera sarlota formata intr-un vas si acoper-o cu folie alimentara direct pe suprafata ei, pentru a nu se intari deasupra. Las-o sa se raceasca. |
2
Done
40 min.
|
Sarlota in frigiderPune sarlota in frigider si las-o acolo cel putin 40 de minute. Ai ce face in acest timp, Cupcakes! Deci timpul nu se pune. |
3
Done
|
Pregateste tava si cuptorulPregateste tava de briose cu cosuletele de hartie si da drumul la cuptor la 190 C. |
4
Done
|
Amesteca ingrediente uscateCu o spatula amesteca intr-un vas 230 g de Faina, 2 Linguri de Cacao, Praful de copt si jumatate de lingurita de Sare. |
5
Done
|
Crema de Zahar, Ulei, Oua si VanilieDe data asta cu mixerul pe viteza medie amesteca Zaharul cu Uleiul vreo 3-4 minute pana rezulta o textura cremoasa. Adauga cele 2 Oua pe rand in timp ce mixezi. Dupa ce s-au incorporat si Ouale, adauga 2 lingurite de Extract de Vanilie. |
6
Done
|
Combina ingredienteleCu mixerul pe viteza mica, incepe sa adaugi in vasul cu crema, treptat si pe rand, o parte din amestecul cu Faina si jumatate din Laptele batut, iar o parte din Faina si restul de Lapte batut. Daca e nevoie, opreste mixerul si cu spatula aduna in jos compozitia de pe peretii vasului in timp ce amesteci ingredientele. |
7
Done
|
Chimie cu Bicarbonat si OtetIntr-o cana mica pune 1 lingurita de Bicarbonat si 1 lingurita de Otet si amesteca cu aceeasi lingurita rapid. Da, ies scantei! Pune imediat chimia asta peste aluat si mai porneste mixerul pentru aproximativ 3 minute, sa se raspandeasca bine in compozitie. |
8
Done
20 min.
|
Cupcakes la cuptorCu o lingura umple cosuletele de cupcakes cu aluatul de ciocolata in 2 ture: o tura cu cate 2 linguri de compozitie, iar ultima tura cu restul de compozitie impartita egal intre forme. Nu e stres ca mai dai pe langa, nici nu te obosi sa stergi tava, se va curata mai usor dupa ce scoti tava din cuptor. Baga tava in cuptor pe nivelul de mijloc pentru 20 de minute. Pune Timer-ul ↓, ca o sa te iei cu treaba si poate uiti. |
9
Done
|
FrostingIn timp ce briosele stau in cuptor, termina Frosting-ul, daca sarlota a stat destul in frigider. Pune intr-un vas pentru mixer 130g de Zahar si 150g Unt si mixeaza pe viteza medie pana ce compozitia se deschide la culoare si devine aerata, cam 5 minute. Scoate sarlota din frigider si cu viteza mare mixeaz-o impreuna cu Untul, cam 3 minute. Adauga si o lingurita de Extract de Vanilie si putina Sare si mai da o tura scurta cu mixerul. Frosting-ul este gata. Baga-l cu o lingura in posh, sa-l ai pregatit de atac! |
10
Done
|
Cupcakes la racitDupa ce s-au copt briosele verifica cu o scobitoare de lemn daca s-au copt bine si inauntru. Daca totul e in regula, scoate-le la racit. |
11
Done
|
Pregateste inimioareSpala Capsunile si taie felii exterioare din ele, cam de marimea formei de inimioare si de vreo 5mm grosime. Ce dragut! Infige cate-o scobitoare in jumatate din inimioare, pentru ca pe celelalte le infigem direct in frosting. Eu am mancat imediat toate bucatile ramase de la Capsuni, ca nah, nu poti sa ramai de piatra cand salivezi! Dar acum imi dau seama ca ar fi mers de minune taiate cubulete si bagate in aluat! Next time I'll do that. |
12
Done
|
Vai ce Cupcakes frumoase facem acum!Cupcakes racite, Frosting-ul pregatit, Inimioare frumoase avem! Acum arta si precizie! Cu posh-ul tinut vertical deasupra unui Cupcake deseneaza mai intai un cerc exterior, pe care-l continui ca pe o spirala cu 3 nivele. La sfarsit impinge si trage rapid sa intrerupi circuitul. Continua asa, sau din ce in ce mai bine, pana termini toate briosele de ornat cu palarii. Si acum cireasa de pe tort... care la noi este Capsuna, este infipta in prajitura sau e pusa pur si simplu pe frosting. |