Fursecuri din Nuca de Cocos colorate natural cu frunze de Menta si Cacao

Fursecuri din Nuca de Cocos colorate natural cu frunze de Menta si Cacao

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
2 Cups Nuca de Cocos
1 Cup Menta
3 Linguri Apa
1 Lingura Cacao
1 Lingura Apa
2 buc. Albus
2 lingurite Amidon
2 Linguri Zahar
0.5 lingurita Esenta de Menta
Tools
Mojar
Strecuratoare
Tavi 20 x 20 cm
Forme de decupat
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

Dupa un experiment reusit de colorare a Zaharului cu frunze de Menta, am zis sa incerc si cu Nuca de Cocos. Cu toate ca Fulgii de Cocos nu s-au colorat uniform, efectul creat arata chiar interesant.

Spre deosebire de biscuitii taiati in forme inainte de a fi bagati la cuptor, aceste fursecuri au fost decupate dupa ce compozitia a stat la cuptor.

• • •

N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Fulgi de cocos online   Amidon alimentar   Zahar   Menta   Esenta menta online   Cacao VAN   Oua

Preparare

1
Done

Pasta verde

Intr-un mojar marunteste frunzele de Menta si freca-le bine cu 3 Lingura de Apa, pana devin o pasta. Trece pasta printr-o strecuratoare si pastreaza zeama verde.

2
Done

Coloreaza Cocosul

Pune 1 Cup din fulgii de Cocos la inmuiat in zeama verde, amestecand din cand in cand.

Intr-o cana adauga Cacaua si o Lingura de Apa. Amesteca pana se dizolva Cacaua si intr-un vas pune restul de Cocos la inmuiat in Cacao.

Daca este cazul, strecoara si fulgii verzi si cei maro la sfarsit, pentru a scapa de surplusul de Apa.

3
Done

Bezea

Bate Albusurile cu un tel pana se face o spuma. Adauga Zaharul si putin Amidon si mai bate un pic, pana devin lucioase.

4
Done

Amestec

Ia jumatate din cantitatea de Albus si amestec-o usor cu fulgii verzi. Cacaua adaug-o peste Albusurile ramase si amesteca si aici.

5
Done
15 min.

La cuptor

In 2 tavi cu hartie de copt intinde amestecul uniform si preseaza cu o spatula. Baga-le la cuptor aprox. 15 minute la temperatura de 150 C.

6
Done

Decupeaza forme

Scoate tavile din cuptor si lasa-le sa se raceasca bine. Apoi cu formele de decupat decupeaza fursecurile colorate. Aseaza-le pe farfurii, amestecate, pentru contrast.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Lasă un răspuns

He showed the words “chocolate cake” to a group of Americans and recorded their word associations. “Guilt” was the top response. If that strikes you as unexceptional, consider the response of French eaters to the same prompt: “celebration.”Michael Pollan
In Defense of Food: An Eater's Manifesto

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: