Ingrediente
-
2 Cups Nuca de Cocos
-
1 Cup Menta
-
3 Linguri Apa
-
1 Lingura Cacao
-
1 Lingura Apa
-
2 buc. Albus
-
2 lingurite Amidon
-
2 Linguri Zahar
-
0.5 lingurita Esenta de Menta
-
Tools
-
Mojar
-
Strecuratoare
-
Tavi 20 x 20 cm
-
Forme de decupat
Descriere Reteta
Dupa un experiment reusit de colorare a Zaharului cu frunze de Menta, am zis sa incerc si cu Nuca de Cocos. Cu toate ca Fulgii de Cocos nu s-au colorat uniform, efectul creat arata chiar interesant.
Spre deosebire de biscuitii taiati in forme inainte de a fi bagati la cuptor, aceste fursecuri au fost decupate dupa ce compozitia a stat la cuptor.
N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Pasta verdeIntr-un mojar marunteste frunzele de Menta si freca-le bine cu 3 Lingura de Apa, pana devin o pasta. Trece pasta printr-o strecuratoare si pastreaza zeama verde. |
2
Done
|
Coloreaza CocosulPune 1 Cup din fulgii de Cocos la inmuiat in zeama verde, amestecand din cand in cand. Intr-o cana adauga Cacaua si o Lingura de Apa. Amesteca pana se dizolva Cacaua si intr-un vas pune restul de Cocos la inmuiat in Cacao. Daca este cazul, strecoara si fulgii verzi si cei maro la sfarsit, pentru a scapa de surplusul de Apa. |
3
Done
|
BezeaBate Albusurile cu un tel pana se face o spuma. Adauga Zaharul si putin Amidon si mai bate un pic, pana devin lucioase. |
4
Done
|
AmestecIa jumatate din cantitatea de Albus si amestec-o usor cu fulgii verzi. Cacaua adaug-o peste Albusurile ramase si amesteca si aici. |
5
Done
15 min.
|
La cuptorIn 2 tavi cu hartie de copt intinde amestecul uniform si preseaza cu o spatula. Baga-le la cuptor aprox. 15 minute la temperatura de 150 C. |
6
Done
|
Decupeaza formeScoate tavile din cuptor si lasa-le sa se raceasca bine. Apoi cu formele de decupat decupeaza fursecurile colorate. Aseaza-le pe farfurii, amestecate, pentru contrast. |