Ingrediente
-
500 g Biscuiti
-
100 g Unt
-
3 Linguri Zahar pudra
-
2 Linguri Cacao
-
1 lingurita Esenta de Rom
-
Pentru ornat
-
1 Lingura Zahar pudra
Descriere Reteta
Fac acesti Braduti inca din tinerete si inca nu m-am plictisit de ei. Pana si forma pe care o folosesc, una greoaie si aurie-mata, e tot de-pe-atunci. Oare cati Braduti a vazut forma asta la viata ei? Daca i-as fi numarat…
La mesele festive cu prietenii strecuram si cate o Visina din visinata in ei, si datorita acestui lucru erau buni si la Aperitiv si la Desert! Si toata lumea vesela.
Daca nu i-ai facut niciodata, iti recomand sa-i faci – nu trebuie sa aprinzi nici cuptorul, nici aragazul pentru ei. Doar amesteci ingredientele, formezi fursecurile si le pui la rece. Asta e tot.
Pentru compozitie foloseste Biscuiti simpli sau digestivi, iar Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Daca ii faci in perioada de post, inlocuieste Untul cu grasimi vegetale, cum ar fi aromatul Ulei de Cocos.
Sa ninga cu Braduti!
Preparare
1
Done
|
CompozitiePiseaza Biscuitii intr-un mojar in mai multe transe si pune Biscuitii maruntiti intr-un vas incapator. Adauga acolo si Untul, Zaharul pudra, Cacaua si Esenta de Rom si amesteca-le bine impreuna. La sfarsit vei avea o compozitie legata si destul de tare. |
2
Done
|
FormeIa cate un guguloi din compozitie si indeasa-l in forma, pana o umpli. Apoi loveste forma de masa pentru a scoate Bradutul. Continua asa pana termini amestecul. Mie mi-au iesit 20 de Braduti. |
3
Done
|
OrnatCu ajutorul unei strecuratori presara Zahar pudra peste toti Bradutii. |