Ingrediente
-
1 foaie Aluat de foietaj
-
1 Lingura Ulei de Cocos
-
4 Linguri Zahar
-
4 Linguri Nuca de Cocos
Descriere Reteta
Inspirata de Palmierii infoiati si pornind de la forma lor initiala am mai facut doar un gest sa le dau forme de inimi.
Nu stiam sigur daca formele astea vor sta cuminti in cuptor in timp ce se desfac si iar desfac. Asa ca i-am pandit! Iar pe la jumatatea timpului de copt a trebuit sa intervin… Am scos tava din cuptor si cu ajutorul a 2 furculite puse spate in spate am corectat colturile inimilor care erau prea rotunjite. A functionat! Si avem Inimi palmier.
Pentru ca din start am vrut sa folosesc Nuca de cocos rosie ramasa de la Cake Pops – vezi detalii acolo cum am colorat-o, m-am gandit sa folosesc si Ulei de cocos pentru un gust mai viu in aceeasi directie. Si da, au iesit foarte aromati si au atras din nou prin casa intrebarea Ce miroase asa bine?
Si pentru ca Nuca de cocos e mai nisipoasa iti recomand sa nu folosesti Zahar brun sau brut la acesti palmieri. Acesta e mai rigid la topire si nu e nici prea dulce, el nu va acoperi Nuca de cocos cu dulceata, asa cum o face Zaharul alb. Si dupa parerea mea gustul de caramel dat de Zaharul brun nici nu prea merge cu Nuca de cocos.
Daca n-ai mai folosit Aluat de foietaj (vezi Retete) iti recomand s-o faci. E foarte practic, ieftin si il gasesti in toate supermarket-urile. Sau il poti comanda online:
Preparare
1
Done
|
DezgheataDezgheata din timp Aluatul la temperatura camerei. Cel mai comod este sa-l muti din congelator in frigider cu o zi inainte. |
2
Done
|
FormeIntinde foaia de aluat, las-o pe folie si unge-o cu Ulei de Cocos. Daca e nevoie topeste 1 minut Uleiul intr-un ibric pe foc mic. Presara deasupra Nuca de cocos si Zaharul cat mai uniform. Pune o hartie de copt peste aluat si preseaza cu degetele sau cu un facalet toata suprafata aluatului, dar fara sa-l intinzi. Cu hartia de copt deasupra intoarce aluatul pe partea cealalta. Repeta cu Uleiul de cocos, Zaharul si Nuca de cocos. Cu aluatul pe lung in fata ta fixeaza-i mijlocul si apoi ruleaza din partile laterale spre interior, lasand un spatiu la mijloc. Indoaie aluatul astfel incat rulourile se vor suprapune. Cu un cutit taie felii de 1 cm si pune-le pe o tava cu hartie de copt. Eu am folosit aici o folie din silicon speciala pentru copt, care se poate reutiliza. |
3
Done
15 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru 15 minute sau pana in momentul in care aluatul incepe sa se umfle si sa umple golurile. Acum trebuie intervenit pentru a ascuti colturile inimilor care s-au rotunjit. Aluatul este inca moale, deci va fi usor. Scoate tava pe jumatate din cuptorul incins si cu 2 furculite puse spate in spate preseaza aluatul acolo unde trebuie sa ne iasa un unghi mai ascutit. Fa treaba asta pentru toate formele care au varful prea rotunjit. |
4
Done
10 min.
|
Inapoi in cuptor |
5
Done
|
Serveste |