Ingrediente
-
300 g Faina
-
100 g Faina de Migdale
-
100 g Zahar
-
250 g Unt
-
3 Linguri Malibu
-
Pentru ornat
-
3 Linguri Gem de Caise
-
3 Linguri Dulceata de Trandafiri
-
3 Linguri Dulceata de Afine
-
Tools
-
2 Tavi
-
Forme de biscuiti
Descriere Reteta
Ce face omu’ cand vrea sa faca biscuiti festivi, iar Lamaile si Portocalele au disparut din cosul cu fructe si nu are nici Esente sau Extracte pentru un pic de aroma…
Pai se impiedica de sticla de Malibu, cu care tocmai a preparat niste cocktail-uri pentru prieteni si isi da seama ca si Lichiorul e un fel de esenta! Are o aroma puternica de Nuca de cocos si are si alcool, ca orice esenta. Okay, cu proportia Aroma : Alcool cam invers. :))
Oricum, sunt biscuiti pentru Sarbatori, nu pentru Micul dejun. Daca ii faci pentru de dimineata sau ai copii prin preajma… du-te si cumpara-ti ceva sa dai gust la aluatul de biscuiti!
In rest e un aluat super-simplu, fara praf de copt sau bicarbonat, pe care-l incropesti in 5 minute.
Iti poti cumpara ingredientele speciale online, de la magazine pe care ti le recomand:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca intr-un vas mare Faina, Zaharul si Untul pana obtii un aluat care incepe sa se lege. Toarna deasupra niste Lichior Malibu si incorporeaza-l. |
2
Done
20 min.
|
La receAcopera vasul cu o folie alimentara si baga-l in frigider. Pentru ca aluatul se va intari, il vei modela mai usor. |
3
Done
|
PregatesteIntre timp pregateste 2 tavi cu hartie de copt si aranjeaza masa de lucru cu tot ce ai nevoie, faina, facalet si formele de decupat biscuiti. |
4
Done
|
FormeDa drumul la cuptor la 170 C. Scoate aluatul din frigider si taie-l in 2. Vei prelucra pe rand cele 2 bucati, pentru ca altfel te intinzi prea mult cu foaia subtiata din aluat. Presara Faina pe masa si intinde o foaie subtire de vreo 6 mm. Cu formele de taiat biscuiti taie cercuri sau patrate, mici sau mari. Umple o tava cu biscuiti intregi si pe cealalta cu biscuiti chenare, dupa ce le decupezi interiorul. |
5
Done
10-15 min.
|
La cuptorIn cuptor vor sta 15 minute biscuitii intregi si 10 minute cei decupati in mijloc. Ii poti coace impreuna sau separat, doar ca trebuie sa fii atent sa scoti chenarele subtiri mai devreme. |
6
Done
|
RepetaContinua cu formele de biscuiti pana termini aluatul, avand grija sa ai biscuiti-pereche pentru sandwich-urile cu gem. |
7
Done
|
MontajDupa ce scoti biscuitii din cuptor unge-i pe cei intregi cu Gemuri de culori diferite si pune chenarele deasupra. Nu apasa chenarele prea tare, se pot rupe la margini. Depoziteaza-i intr-o cutie sau mananca-i imediat! |