Malibu Biscuits cu Gem colorat
Si Lichior in loc de Esenta ;)

Malibu Biscuits cu Gem colorat

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

300 g Faina
100 g Faina de Migdale
100 g Zahar
250 g Unt
3 Linguri Malibu
Pentru ornat
3 Linguri Gem de Caise
3 Linguri Dulceata de Trandafiri
3 Linguri Dulceata de Afine
Tools
2 Tavi
Forme de biscuiti
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Ce face omu’ cand vrea sa faca biscuiti festivi, iar Lamaile si Portocalele au disparut din cosul cu fructe si nu are nici Esente sau Extracte pentru un pic de aroma…

Pai se impiedica de sticla de Malibu, cu care tocmai a preparat niste cocktail-uri pentru prieteni si isi da seama ca si Lichiorul e un fel de esenta! Are o aroma puternica de Nuca de cocos si are si alcool, ca orice esenta. Okay, cu proportia Aroma : Alcool cam invers. :))

Oricum, sunt biscuiti pentru Sarbatori, nu pentru Micul dejun. Daca ii faci pentru de dimineata sau ai copii prin preajma… du-te si cumpara-ti ceva sa dai gust la aluatul de biscuiti!

In rest e un aluat super-simplu, fara praf de copt sau bicarbonat, pe care-l incropesti in 5 minute.

Iti poti cumpara ingredientele speciale online, de la magazine pe care ti le recomand:

Malibu Dulceata trandafiri online

Preparare

1
Done

Aluat

Amesteca intr-un vas mare Faina, Zaharul si Untul pana obtii un aluat care incepe sa se lege. Toarna deasupra niste Lichior Malibu si incorporeaza-l.

2
Done
20 min.

La rece

Acopera vasul cu o folie alimentara si baga-l in frigider. Pentru ca aluatul se va intari, il vei modela mai usor.

3
Done

Pregateste

Intre timp pregateste 2 tavi cu hartie de copt si aranjeaza masa de lucru cu tot ce ai nevoie, faina, facalet si formele de decupat biscuiti.

4
Done

Forme

Da drumul la cuptor la 170 C.

Scoate aluatul din frigider si taie-l in 2. Vei prelucra pe rand cele 2 bucati, pentru ca altfel te intinzi prea mult cu foaia subtiata din aluat.

Presara Faina pe masa si intinde o foaie subtire de vreo 6 mm. Cu formele de taiat biscuiti taie cercuri sau patrate, mici sau mari. Umple o tava cu biscuiti intregi si pe cealalta cu biscuiti chenare, dupa ce le decupezi interiorul.

5
Done
10-15 min.

La cuptor

In cuptor vor sta 15 minute biscuitii intregi si 10 minute cei decupati in mijloc. Ii poti coace impreuna sau separat, doar ca trebuie sa fii atent sa scoti chenarele subtiri mai devreme.

6
Done

Repeta

Continua cu formele de biscuiti pana termini aluatul, avand grija sa ai biscuiti-pereche pentru sandwich-urile cu gem.

7
Done

Montaj

Dupa ce scoti biscuitii din cuptor unge-i pe cei intregi cu Gemuri de culori diferite si pune chenarele deasupra. Nu apasa chenarele prea tare, se pot rupe la margini.

Depoziteaza-i intr-o cutie sau mananca-i imediat!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

My doctor told me I had to stop throwing intimate dinners for four unless there are three other people.Orson Welles

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: