Ingrediente
-
130 g Unt
-
130 g Zahar
-
1 buc. Oua
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
2 lingurite Scortisoara
-
1 lingurita Nucsoara
-
300 g + Faina / 2 Cups
-
10 lingurite Bomboane / zdrobite
-
Tools
-
2 Tavi
-
Hartie de copt
-
Ciocan
-
Pungi groase
-
Forme de decupat
-
Betisor rotund
-
Snururi de Martisor
Descriere Reteta
Anul asta n-am mai cumparat Martisoare pentru toata lumea, ci doar snururi de Martisor, Martisoarele le-am copt in cuptor!
In acelasi timp a fost si un experiment – pentru culoare am folosite dropsuri zdrobite si am sperat ca in cuptor sa se topeasca frumos si sa formeze un fel de vitraliu. N-a durat mult si exact asa s-a intamplat. Fericita ca au iesit bine, ma apuc acum sa pun snururile la fiecare pentru maine, 1. Martie, dar mai intai am vrut sa impartasesc cu voi tehnica si reteta. Pentru cei ce au de dus Martisoare la scoala, scoala care acum e inchisa din cauza nametilor, au tot timpul pana luni sa faca biscuitii astia colorati si aromati pe post de Martisor.
Reteta de Biscuiti e foarte simpla, din Zahar, Unt, 1 Ou, Faina si condimente si ies 2 tavi din cantitatea din Reteta, adica vreo 50 de Martisoare! Mai ai nevoie doar de forme de decupat si de Bomboane colorate. Bomboanele folosite de mine sunt foarte aromate si ti le recomand, au un gust intens de fructe. Am folosit asa: Bomboane de Visine, Bomboane asortate – care au arome de citrice si culori diferite, si Bomboane de Menta. Le poti cumpara de la Mega Image sau online, de pe linkurile de mai jos:
Si iti poti cumpara si celelalte ingrediente, tot ONLINE:
Mai jos Reteta pentru Martisoare comestibile!
A mai poftit cineva vreodata la Martisorul tau… ?
Preparare

1
Done
|
Zdrobeste BomboaneleMai intai zdrobeste Bomboanele cat mai fin. Pune-le pe rand, pe culori, in pungi groase si cu un ciocan sau cu un facalet bate-le pana se maruntesc de tot. La Bomboanele de menta va fi mai greu, pentru ca sunt mai tari, dar merita efortul, au o aroma... |
2
Done
|
AluatAmesteca cu mixerul Zaharul cu Untul vreo 3 minute, apoi adauga Oul, amesteca-l si pe el, pune aromele si la sfarsit, cu o spatula de silicon, incorporeaza Faina. Presara Faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. |
3
Done
|
FormeDa drumul la cuptor la 170 C si pregateste 2 tavi cu hartie de copt. Decupeaza forme mari si apoi interiorul cu un cerc mic. Nu uita, trebuie sa gauresti de acum locul pentru snurul de Martisor. Eu am folosit un betisor rotund pentru asta, pe care l-am rotit un pic in aluat, sa largesc locul. Aseaza formele in tavi in timp ce le decupezi. Apoi in fiecare mijloc de biscuite pune bucatele si praf de Bomboane, din toate culorile. |
4
Done
15 min.
|
La cuptorBaga tavile impreuna la cuptor sau, daca vrei, pe rand. Vor sta cam 15 minute. Nu le lasa sa stea prea mult, pentru ca se intaresc biscuitii. |
5
Done
|
La racitDupa ce sunt gata, lasa-i bine sa se raceasca. Nu incerca sa-i dezlipesti din tava acum, strici vitraliul. :) Mai tarziu ii vei scoate foarte usor. Si gata, acum poti pune snururile de Martisor! |
6
Done
|
Servit |
